Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

Azi incepe Concursul de dans clasic si contemporan. Intrarea este libera

Orice sibian este binevenit la cea de-a patra ediţie a Concursului Internaţional de dans clasic şi contemporan, competiție care începe în această seară, pe scena Casei de cultură a sindicatelor.
Din motive financiare, concursul are mai puţini participanţi decât la edițiile anterioare. Dacă anul trecut au participat 48 de concurenţi, anul acesta numărul lor a fost redus la 28, între care se află şi patru români. “Participarea la concurs a fost numeric redusă, faţă de alţi ani. Din motive financiare, n-am crescut prin numărul de participanţi, ci prin cel al tărilor care dau participanţii”, a declarat Ovidiu Dragoman, directorul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, organizator al concursului.

Competiţia programată între 27 și 30 iunie, este structurată pe trei secţiuni, iar fiecare secţiune se desfăşoară în câte o zi de concurs. Astfel, secţiunea I, sau prima etapă de dans clasic, va avea loc în data de 27 iunie, secţiunea a II-a, cea de dans contemporan, în 28 iunie, iar secţiunea a III-a, cea de-a doua etapă de dans clasic, în 29 iunie.

Juriul, format din personalităţi ale baletului internaţional, o are ca preşedintă în acest an pe Cristina Hamel. În componenţa sa se mai regăsesc Sergiu Ştefanschi, Alexander Hoffman, Florin Brânduşă, Kim Geung Soo, Gabriela Taub-Darvash, Constantin Duţu, Sergiu Anghel şi Pavel Rotaru.

Trierea celor care au vrut să participe la acest concurs de dans s-a făcut printr-o etapă eliminatorie, la care s-au înscris peste 40 de concurenţi, mulţi dintre ei români. “Au aplicat foarte mulţi balerini din România, dar unii fie n-au avut vârsta necesară, fie n-au dat dovadă de calitatea necesară pentru a fi acceptaţi în concurs”, a spus Ovidiu Dragoman.

Concursul are premii modice, premiul I este de 800 de euro, cel de-al doilea de 600 de euro, iar cel de-al treilea de 500 de euro. Membrii juriului nu exclud posibilitatea de a remarca unul sau doi tineri, cărora să le propună burse în Franţa sau America. “Aceşti copii trebuie educaţi, trebuie să înveţe să-şi educe corpul, să se ferească de droguri. Iar dacă din România ies - să zicem – 3 copii talentaţi este un lucru extraordinar. Pepiniera din România permite acest lucru, însă toată pregătirea şi educarea lor costă foarte mult”, declară Cristina Hamel, preşedintele juriului.

Fiecare reprezentaţie se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, de la ora 18.00. În cele trei zile de concurs, dar şi la Gala de Premiere, publicul va avea acces liber la acest eveniment.

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului şi de Teatrul de Balet Sibiu, în parteneriat cu Fundaţia Culturală Delta, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Sibiu.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus