Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
13°C

Echipa din Alba – Iulia, castigatoarea primei editii Tag the Flag

Sâmbătă a avut loc la SibiuTag the Flag, eveniment organizat de trei bloggeri sibieni, cu sprijinul Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) şi Primăriei Municipiului Sibiu. Tag the Flag este un eveniment-concurs ce urmăreşte identificarea şi promovarea pe Internet a locurilor şi evenimentelor mai puţin cunoscute din oraşul Sibiu.

 
Tag the Flageste un eveniment-concurs ce urmăreşte identificarea şi promovarea pe Internet a locurilor şi evenimentelor mai puţin cunoscute din oraşul Sibiu. Organizatorii au considerat că turismul tradiţional a devenit puţin monoton şi tocmai de aceea s-au gândit la o modalitate aparte de a cunoaşte oraşul. Pe lângă locuri ce merită vizitate, recomandate de site-ul Punctedeinteres.ro, participanţii la concurs au cunoscut şi evenimentele mai puţin atractive turistic dar importante ale oraşului, cum ar fi Raliul Sibiului sau chiar promovarea tirului cu arcul (sport la care oraşul Sibiua oferit un campion naţional).
 
 
Pentru prima ediţie Tag the Flag Sibiuau fost invitaţi cei mai reprezentativi oameni din online-ul oraşelor participante – Mediaş, Alba-Iulia, Hunedoara. Pe lângă aceştia au mai participat şi bloggeri sibieni stabiliţi în alte oraşe ale ţării. Scopul lor a fost să identifice atracţii turistice prin zonele mai puţin vizitate ale oraşului Sibiuşi să scrie despre acestea.
 
Timp de două ore, concurenţii au trecut prin aer, apă şi pe pământ pentru a găsi indicii care să-i ducă la punctul final – Sala Frescă din Piaţa Mică, acolo unde au etichetat steagul cu stema oraşului Sibiu.
 
Neavând la ei telefoane sau alte surse de informare, participanţii au fost nevoiţi să întrebe oamenii de pe stradă de obiectivele unde trebuiau să ajungă. Aşa cum preconizau organizatorii, puţini locuitori din Oraşul de Jos cunosc zona în care locuiesc şi valoare acesteia. Tocmai de aceea, echipele participante la Tag the Flag au ajuns cu greu în primul checkpoin – Piaţa Cibin.
 
De aici, bloggerii s-au deplasat, în funcţie de noroc, cu bicicleta, autobuzul, maşina sau taxiul, în spatele bazei sportive „Pompierul” din cartierul Ştrand, acolo unde au avut de concurat într-un concurs de raliu şi unul de tir cu arcul.
 
Baia Neptun, baia populară a oraşului Sibiu, a fost locul de desfăşurare a următoarei probe. Concurenţii au făcut o baie de câteva minute pentru a găsi mingi de ping-pong în apa populată cu oameni.
 
Calfele au pus echipele la muncă fizică. În Piaţa Huet, la Casa Calfelor, participanţii au fost nevoiţi să bată cu ciocanul cuie într-un lemn de esenţă tare, fără a lovi pe lângă ele.
 
Proba unde câte un membru de echipă trebuia să găsească un anumit element decorativ din ferula Bisericii Evanghelice, le-a dat puţine bătăi de cap concurenţilor.
 
Ultima probă înainte de finish a fost la alegere dintre aptitudinile de vânzare (participanţii trebuiau să vândă oamenilor de pe stradă accesorii Diana-Ribana) sau atenţia la detalii (să identifice anumite desene de pe geamurile grădiniţei de pe str. Arhivelor nr.2).
 
Şi pentru că a fost un concurs, echipa din Alba-Iulia a câştigat pe final prima ediţie Tag the Flag, la foarte mică distanţă de reprezentanţii din Mediaş care au condus pe tot parcursul concursului. Cei doi au primit ca premiu aparate GPS, oferite de PuncteDeInteres.ro şi WayteQ România, şi câte o mini-cupă.
 
Imediat după concurs, câştigătorul a scris pe blogul propriu:
 
„Am început să cunoaştem o mică (sau mare, mă rog) parte din Sibiu, am cunoscut oameni faini din sfera bloggingului şi nu regretăm niciun minut faptul că am decis să participăm la Tag the Flag” – mariusrusu.ro, Alba-Iulia
 
Mai multe detalii despre Tag the Flag: http://cemerita.ro/campanii/tag-the-flag

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus