Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Ordin de la IPS Streza pentru preotii din Sibiu: strangeti bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului!

Protopopii din Arhiepiscopia Sibiului şi contabilii celor 10 protoierii din eparhie s-au întâlnit săptămâna aceasta în şedinţă administrativă la Reşedinţa mitropolitană din Sibiu.

Întrunirea a fost prezidată de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, şi a avut drept scop prezentarea protocolului de colectă naţională pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, informează TRINITAS TV.

„Am repartizat pentru fiecare protopopiat chitanţierele primite de la Patriarhie. Am prelucrat care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgem împreună. Prima etapă este transmiterea documentelor de la noi la protopopiate, iar mai departe la parohii. A doua etapă, constă în colectarea lunară a sumelor care vor fi strânse. I-am rugat pe părinţii protopopi să transmită rugămintea noastră preoţilor şi credincioşilor de a nu face alte donaţii decât la persoanele autorizate care prezintă pe lângă documentul cu regim special şi legitimaţia că este preot sau epitropul bisericii respective”, a declarat ÎPS Laurenţiu Streza.

Totodată protopopilor le-au fost prezentate şi chitanţierele ce vor fi folosite în cadrul colectei.

Comentarii

17 comentarii

sibian

Acum 10 ani

\"Prosti, da\' multi\"...in lumea civilizata biserica pierde teren; in Europa, din ce in ce mai multe biserici se inchid. Ne civilizam in sfarsit; doar noi romanii ne apucam de construit biserici, facem coada la nu stiu ce racla s-o pupam, ne sfintim masina si telescaunul, il alegem pe Becali si Vadim europarlamentari,etc. Vai ce departe santem de civilizatie...
Raspunde

ioio

Acum 10 ani

tocmai deasta nu o sa dau nici odata bani la biserica !
Raspunde

krauss

Acum 10 ani

Dom POPALAU sa stiti ca beserica nu tine de FOAME Sa iti BAGI beserica pe unde te doare mai TARE!!!
Raspunde

dan

Acum 10 ani

al\' de sus e mare si va beleste daca nu dati bani multi la biserica ca sa aiba securistul de patriarh loc nou de indoctrinare si indobitocire.
Raspunde

.

Acum 10 ani

In ce tara putem trai ! iara asta nu-i ajunge cati bani a facut de pe fraieri
Raspunde

alexandra27SB

Acum 10 ani

atat am de spus in legatura cu titlul: CE!!!!!!(aka poftim).vad astia bani de la mine in noaptea de joi spre miercuri!
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

NU VA DAM!!!
Raspunde

@ alexandra27SB

Acum 10 ani

27 reprezinta numarul de neuroni care stau inghesuiti in creierul tau?
Raspunde

alt sibian

Acum 10 ani

da-ti bani..multi....mulllltti....ca nu ne ajuuung...!!!:(
Raspunde

mau

Acum 10 ani

Nici un leu pentru sandramaua neamului.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

Sa dovedit ln ultimi 20 de ani ca s-au facut ceva biserici dar cei care iau colectat pentru o asemenea destinatie s-au lmbogatit de vreo 40 de ori . si cine sa gasit sa ceara Streza vai de noi credinciosi , gineri-su detine cea mai tare discoteca din Sibiu liquid dupa ce si-a lndepartat asociati , si unde mai pui ca acolo este magazin de etnobotanice .Cine vorbeste ? Persoane marca Streza care le-a facut campani electorale politicienilor care i-au facut jocurile , stiu preot care a fost chemat de Streza si i sa impus sa-i faca campanie unui anumit primar mai vorbesc fosti securisti si secretari de partid , vai de ea Romanie
Raspunde

gicu

Acum 10 ani

Pacat de crucea aia din poza in care apare unul dintre cei mai mari mafioti ai Romaniei! saracu\' de el, se crede protejat de hainele bisericesti ... la toti ne vine randu\'
Raspunde

Odin

Acum 10 ani

Astia stiu altceva decat \"Mai vrem bani!\"? Lasa ca firmele si companiile preacuviosilor scot suficienti bani sa construiasca catedrala fara cerseala.
Raspunde

mundurukku

Acum 10 ani

nu se mai satura hotii astia...sa-si mai vanda ei din terenuri si proprietati daca le trebuie inca o cacastoare
Raspunde

Eugen

Acum 10 ani

Va rog sa nu va suparati pe mine, dar eu O SA DAU BANI! Romania, chiar daca e mai mica decat cea din perioada interterbelica (de atunci dateaza intentia unei astfel de catedrale), trebuie sa aiba un astfel de edificiu. Patriarhie avem de prin 1925, si biserica in care se oficiaza slujbele este biserica Mitropoliei Munteniei!Nu amestecati aici pacatele slujitorilor Bisericii; Daca vreti sa vorbiti despre pacate, sa inceapa fiecare cu ale lui! sau voi nu aveti?
Raspunde

Entiu

Acum 10 ani

ma intreb cati din cei ce hulesc aici sunt corecti suta la suta. practic, nu va obliga nimeni, daca vreti, dati, daca nu, nu. eu unul sunt pentru catedrala aceasta.
Raspunde

un credincios

Acum 10 ani

Cati km. de autostrada se poate face cu acei bani ? cate vieti s-ar salva la lucrul acesta nu se gandeste dl . Streza . sa fie bine pentru ei ca la slujitori le spunem numai de bine ca sa mai si facem ceva . . .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus