Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

"Carmina Burana" – spectacolul care incheie "Zilele Muzicale Romano-Americane"

A VIII-a ediţie a proiectului „Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” se încheie mâine cu un spectacol „Carmina Burana”. Pe scena din Piaţa Mare va urca Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, Corul Filarmonicii „Transilvania” din Cluj, tenorul Valentin Racoveanu, soprana Nicoleta Colceiar, baritonul Cristian Ardelean şi dirijorul Theo Wolters. Cele 24 de poeme aranjate orchestral de Carl Orff şi reunite sub numele „Carmina Burana”, una din cele mai populare compoziţii muzicale scrise vreodată. „Am pregătit pentru acest eveniment 2000 scaune ce vor fi amplasate în Piaţa Mare din Sibiu. Ca şi în alţi ani însă toţi cei prezenţi în piaţă vor putea urmări spectacolul. Singura noastră rugăminte pentru cei care şi-au cumpărat bilet este ca, în caz de vreme nefavorabilă, să vină pregătiţi cu pelerine de ploaie pentru ca vizibilitatea să fie bună pentru toţi cei care vor fi prezenţi în perimetrul cu scaune” a precizat Ioan Bojin, director general al Filarmonicii de Stat Sibiu. Spectacolul „Carmina Burana” este unul din cele mai mari concerte simfonice în aer liber din România, şi va reuni peste 150 de artişti pe scena special configurată pentru acest eveniment. Spectacolul va fi acompaniat de lumini, lasere şi efecte speciale. A VIII-a ediţie a festivalului s-a desfăşurat în perioada 20 iunie - 1 iulie 2011 şi a adus pe scena Filarmonicii sibiene nume de referinţă ale muzicii clasice internaţionale. Peste 5000 de spectatori au participat la concertele oferite de cunoscutele formaţii Brass Quintet, String Quartet, Corul „Indian Springs School” din Alabama, pianistul Moritz Ernst şi bandoneonist sud-american Raul Jaurena. Spectacolul va avea loc vineri, 1 iulie, de la ora 21:00, în Piaţa Mare.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Ion Popa

Acum 10 ani

Nu este corect! Am cumparat bilet -> stau pe scaun! Sper sa fie organizarea cu \"cap\" sa nu-i bage la gramada pe cei cu bilet si pe ceilalti fara. Ceea ce va pot spune este ca merita spectacolul. Am vazut in Germania acest spectacol si mi-a placut la nebunie! Ne vedem vineri in Piata Mare!
Raspunde

Cristi

Acum 10 ani

@Ion Popa: Pai cum adica sa ii bage la gramada pe cei care au bilet si pe cei fara bilet? Pare ilogic ce spui. De ce s-ar mai plati biletul, in cazul asta? Sigur va fi organizat cum trebuie, astfel incat cei care au platit intrarea sa aiba un loc asigurat pe scaun.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus