Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Lucrarile la Sibiu – Agnita si Sadu – Sadurel nu isi vor respecta termenele. Penalitatile? Cam 30.000 de lei, zilnic

Constructorii angajați să reabiliteze drumurile Sibiu – Agnita și Sadu – Sădurel nu vor fi în stare să respecte termenele asumate prin contract, respectiv finele lunilor august 2011 și martie 2012, susțin consilierii județeni din partea PSD. Cu excepția mureșenilor de la Drumserv, angajați să reabiliteze o porțiune din Sibiu – Agnita (cea care traversează Dealul Dăii), consilierii PSD susțin că ritmul lucrărilor este mult prea lent.
”Drumul Sibiu – Agnita este coșmarul nostru. Termenul dat la finele lunii august nu se va respecta. S-ar putea ca nici anul acesta să nu fie gata acel drum”, spune Adrian Besoiu.
Colegul său de partid, Ioan Terea cere penalități. ”Am amânat finalizarea lucrărilor din aprilie în iunie, apoi din iunie în septembrie. Eu fac naveta zilnic pe acel drum și văd cum se lucrează. Pe Dealul Dăii se lucrează bine, constructorii sibieni pot învăța din modul cum se lucrează acolo. Eu spun să nu mai amânăm termenele și să intrăm pe penalități”, a cerut Terea. El susține că în Comisia economică a CJ Sibiu a fost efectuată o analiză a lucrărilor la drumuri și spune că nici situația drumului Sadu – Sădurel nu este tocmai fericită. ”Pe Sadu – Sădurel, lucrările au un avans de zece procente. Până în martie 2012 eu nu cred că se vor termina lucrările. Probabil nici până la finele lui 2012. Pentru Jina - Șugag s-au decontat cam 50% din sume. Părerea mea este că nici aici nu se vor termina lucrările până la sfârșitul anului. Constructorii trebuie chemați să termine lucrările”, susține Terea.
Potrivit contractelor semnate de CJ Sibiu, penalitățile pentru întârzieri sunt de 0,1% din valoarea cu TVA a contractelor. Pentru Sibiu – Agnita, unde liderul de asociere este Comtram, acest procent ar însemna aproximativ 36.000 de lei, penalități pentru fiecare zi de întârziere. În cazul drumului Sadu – Sădurel, unde Geiger Transilvania este societatea contractată, procentul de 0,1% înseamnă aproximativ 30.000 de lei, pentru fiecare zi de întârziere.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

cid

Acum 11 ani

BOTESCH tu platesti!!!!!
Raspunde

sibianul

Acum 11 ani

eu spun joc cu Bottesch, ca nu este un bun manager: vezi proiectul cu aeroportul, drumul Sb-Agnita si altele.
Raspunde

Andrei

Acum 11 ani

Sa spui ca toti constructorii sunt handicapati este o prostie. Cei de la CJ sunt incompetenti, nu reusesc sa ii tina in frau si de aici problemele. Sunt sigur ca daca incearca sa aplice penalitati o sa iasa la iveala toate prostiile pamantului, pentru ca nici constructorii nu sunt tampiti.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Ce oameni a mai condus acest Botesch inainte de-a fi presedintele Consiliului Judetean? Acolo trebuie sa ajunga oameni care au dovedit in timp ca au habar de menegement, nu profesori pensionari, dar cinstiti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus