Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

A fost gasit cadavrul barbatului ratacit in Muntii Fagaras in urma cu noua zile

Cadavrul bărbatului de 44 de ani din judeţul Braşov care s-a rătăcit în Munţii Făgăraş şi care a fost dat dispărut în urmă cu nouă zile a fost găsit de ciobani, într-o zonă greu accesibilă, iar echipe de salvamontişti şi poliţişti din judeţele Sibiu şi Braşov încearcă, luni, să recupereze trupul.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, echipe de salvamontişti din judeţele Sibiu şi Braşov, sub coordonarea Poliţiei Făgăraş, participă, luni, la recuperarea cadavrului unui turist mort în Munţii Făgăraş, transmite corespondentul Mediafax.
"Turistul a fost dat dispărut în Munţii Făgăraş în urmă cu nouă zile şi nu a fost găsit în urma căutărilor. Bărbatul, de aproximativ 44 de ani, a plecat în drumeţie cu soţia şi copiii. La un moment dat, s-au despărţit, iar el a căzut într-o zonă extrem de accidentată de pe Muchia Tărâţa. Echipe din judeţele Sibiu şi Braşov încearcă, la această oră (luni la prânz - n.r.) recuperarea cadavrului şi coborârea acestuia din munte", a declarat Adrian David.
Potrivit acestuia, trupul bărbatului a fost găsit de ciobani.
Bărbatul este din localitatea Ucea, judeţul Braşov, iar trupul său va fi preluat de autorităţile din Braşov după coborâre.
Adrian David se aşteaptă la o operaţiune extrem de grea pentru coborârea cadavrului de pe munte.
"Zona în care s-a petrecut accidentul este extrem de greu accesibilă, iar terenul este foarte accidentat. Acolo este un culoar de avalanşe şi un vâlcel extrem de abrupt. Colegii de acolo vor avea foarte, foarte mult de lucru", a declarat Adrian David.
Potrivit acestuia, condiţiile meteorologice din zona montană - frig, vânt şi ceaţă - sunt extrem de nefavorabile.
Bărbatul de 44 de ani a plecat, seara de 24 iunie, împreună cu soţia şi fiica lui de la cabana Turnuri. La jumătatea drumului, bărbatul a spus că va merge pe o scurtătură pentru a ajunge mai repede acasă. Cele două femei şi-au continuat drumul pe traseul marcat, iar când au ajuns la destinaţie au constatat că bărbatul nu ajunsese şi au sunat la numărul de urgenţă 112.
Bărbatul din localitatea Ucea de Sus, judeţul Braşov, nu a fost găsit de jandarmi şi salvamontişti după mai multe zile de căutări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus