Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Universitatile sibiene incep cea mai grea admitere din ultimii ani

Astăzi, Universitatea "Lucian Blaga" dă startul oficial pentru înscrierile la admitere. Universitatea Alma-Mater a început deja încă de aproape o lună, în vreme ce Universitatea Româno-Germană a început înscrierile pentru admitere la sfârşitul săptămânii trecute. Aproape 9000 de locuri oferă spre ocupare cele trei universităţi sibiene.

Prima care a început admiterea a fost Universitatea "Alma Mater". Conform programului oficial perioada de înscriere a debutat în 6 iunie şi se va încheia în 23 iulie. Centrele de Înscrieri se află pe Str. Someşului nr. 57 şi pe Calea Dumbrăvii nr. 28 – 32, iar taxa de înscriere sunt de 100 de lei. Alma-Mater se mândreşte cu cele mai accesibile taxe de şcolarizare din Sibiu şi cu cel mai flexibil program de plată, inclusiv în 12 rate lunare. În total, universitatea scoate spre ocupare 3000 locuri, din care 1600 de locuri fără taxă.
Universitatea Româno-Germană a început înscrierile pentru admitere în data de 4 iulie şi o încheia în data de 29 iulie. Per total, ROGER oferă aproape 800 de locuri iar taxa de înscriere este de 120 de lei. Cât priveşte taxele de studii, preţul acestora este de 875 de lei pe semestru la studiile de licenţă şi 950 de lei la master. Înscrierile se fac la sediul universităţii, din strada Calea Dumbrăvii, nr. 28 - 32.
Cele mai mult locuri scoase spre admitere, aproximativ 5.000, există la Universitatea "Lucian Blaga". Pentru cei interesaţi, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu pune la dispoziţie, la forma de învăţământ de zi, nivel de studii de licenţă, un număr de 1680 de locuri finanţate de la bugetul de stat, dintre care 15 locuri pentru cetăţenii de etnie rromă, 14 locuri bugetate pentru studenţii din Republica Moldova şi 2639 de locuri cu taxă. Cu excepţia Facultăţii de Teologie, care a început admiterea la sfârşitul săptămânii trecute, toate celelalte facultăţi încep înscrierile astăzi. Admiterea este una cu emoţii,  conducerea universităţii apreciind creşeterea nivelului de seriozitate a examenului de Bacalaureat şi în acelaşi timp apreciind o posibilă scădere a numărului de viitori studenţi în anul I. "Conform principiilor managementului calităţii, evaluarea se face pe tot parcursul procesului, şi nu doar la final. Pentru a avea o perspectivă corectă asupra nivelului de pregătire al elevilor şi pentru a obţine un învăţământ de calitate, evaluarea acestora ar trebui să se facă, într-un mod riguros, pe parcursul întregului ciclu de studii preuniversitare şi nu doar la terminarea liceului, printr-un examen de bacalaureat", a declarat rectorul Constantin Oprean, despre examenul de Bacalaureat de acest an.
Cât priveşte facultăţile, la Facultatea de Inginerie "Hermann Oberth" există anul acesta 415 locuri fără taxă, la care se adaugă alte 410 locuri cu taxă şi 75 de locuri la învăţământ la distanţă. Înscrierile se încheie în data de 19 iulie iar rezultatele se afişează pe 20 iulie. Foarte multe locuri spre admitere există şi la Facultatea de Ştiinţe, respectiv 222 de locuri bugetate şi 388 de locuri cu taxă. Perioada de încriere este 11 - 19 iulie, rezultatea urmând a fi afişate deasemenea pe 20 iulie. Concurenţă mare s-a înregistrat anii trecuţi şi la Facultatea de Litere şi Arte de pe Bulevardul Victoriei. Anul acesta, pentru programe de licenţă facultatea scoate spre ocupare cu 212 locuri bugetate, 262 de locuri cu taxă şi 75 de locuri la ID. Două dintre facultăţile cele mai solicitate la admiterea de anul trecut au fost cele de Medicină şi Teologie. Anul acesta Facultatea de Medicină "Victor Papillian" scoate spre admitere 118 locuri bugetate şi 212 locuri cu taxă, iar concursurile de admitere se vor susţine în data de 18 iulie, de la ora 16.00. La Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" au început încrierile la admitere în 7 iulie şi se vor încheia în 12 iulie, examenele fiind programate pentru zilele de 14 şi 15 iulie. Viitorii preoţi pot opta pentru unul dintre cele 90 de locuri bugetate şi 190 locuri cu taxă.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

eu am patit-o

Acum 12 ani

nu mergeti la alma mater !!! va luati teapa !
Raspunde

a

Acum 12 ani

si eu va sfatuiesc NU mergeti la alma mater! o sa aveti diploma de olteni sau de banateni! o sa dati licenta acolo la ei!
Raspunde

petre

Acum 12 ani

bun, si de ce e cea mai grea admitere din ultimii ani?
Raspunde

Catre jurnalistul anonim

Acum 12 ani

Unii cititori inteleg ca anul acesta va fi o admitere cu grad ridicat de dificultate, iar dumneata ai vrut sa spui ca admiterea este grea pentru organizatori pentru ca sunt putini candidati. Invata sa comunici cu cititorii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus