Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Fieraria traditionala isi reia activitatea in Dumbrava Sibiului

Complexul Naţional Muzeal Astra şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu” din  Bucureşti organizează săptămâna aceasta, în incinta Muzeului din Dumbrava Sibiului, un nou atelier de fierărie tradiţională.

În această ediţie a Atelierului de fierărie tradiţională, studenţii, împreună cu personalul de specialitate al C.N.M. ASTRA, vor contribui la finalizarea constructiei fierăriei,  - o constructie nouă, realizată cu materiale şi tehnici tradiţionale, dar şi la instalarea utilajelor specifice atelierului de fierărie.

Activitatea atelierului a debutat astăzi cu instruirea teoretică. De marţi, 12 iulie, vor începe lucrările practice în atelierul de fierărie, care va funcţiona pe tot parcursul săptămânii, cu scop demonstrativ, deschis publicului vizitator, susţinut prin activitatea de instruire a studenţilor arhitecţi. În cadrul perioadei de instruire, studenţii arhitecţi vor putea vizita şi alte ateliere de fierărie active din Sibiu şi din împrejurimi şi vor exersa tehnici de forjare, producând piese de fierărie utilitară destinate construcţiilor tradiţionale.

Sâmbătă, începând cu ora 10.00, va avea loc Întalnirea fierarilor,  eveniment care reuneşte fierari invitaţi din atelierele sibiene, din Mărginimea Sibiului, din Viscri - jud. Alba, si alti oaspeţi. Întâlnirea va prilejui o serie de demonstraţii de măiestrie în făurirea unor obiecte din fier forjat manual.

În finalul manifestării, obiectele produse de participantii la atelier vor fi etalate într-o expoziţie, pentru a putea fi admirate de toţi cei interesaţi.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus