Joi,
09.02.2023
Innorat
Acum
-17°C

9 milioane de lei pagubele inundatiior de luna trecuta

Instituţia Prefectului Sibiu a anunţat astăzi concluziile oficiale ale evaluărilor pagubelor suferite de localităţile sibiene la mijlocul lunii trecute.

Inundaţiile din perioada 10.06-13.06.2011 au determinat distrugerea ori avarierea unor locuinţe şi anexe gospodăreşti, precum şi a unor obiective interes public , pagubele evaluate de comisiile de specialitate având următoarele valori:

    - Comuna Arpaşu de Jos          : 2.692.976 lei  ;

    -  Comuna Cârţa                       :    328.700 lei  ;

    - Comuna Cârţişoara                : 2.748.850 lei  ;

    - Comuna Porumbacu de Jos    : 1.537.400 lei  ;

    - Comuna Turnu Roşu              :      19.880 lei ;

    -  Oraşul Avrig                          : 1.712.080 lei .

Totalul pagubelor estimate în localităţile afectate de inundaţiile din 10.06-13.06.2011 se ridică la suma de 9.039.886 lei. Procesele verbale întocmite de comisiile de specialitate pun în evidenţă pagubele suferite de către cetăţeni, cât şi cele suferite de obiectivele de interes public: poduri şi podeţe, artere de circulaţie rutieră, lucrări de amenajare cu rol de exploatare şi apărare la inundaţii pe cursurile de apă Arpaşu Mare, Arpşel, Cărţişoara, Laita, Porumbacu , Avrig şi Sebeş.

Podul de cale ferată peste râul Cârţişoara, situat la km 99 direcţia Sibiu-Braşov, are protecţia pilei de pe malul drept avariată, atât în amonte cât şi în aval de pod; podul a fost construit după distrugerea vechiului pod în urma inundaţiilor din vara anului 2009 şi a fost dat în funcţiune la inceputul anului 2011. La data deplasării comisiei la faţa locului, circulaţia trenurilor se desfăşura normal, restricţiile de viteză din zona respectivă fiind impuse de executarea unor lucrări curente, ce nu au legătură cu avariile determinate de debitele foarte mari ale râului Cârţişoara în perioada 10-13 iunie a.c.; la aceeaşi dată, constructorul obiectivului evalua situaţia în care se află podul, urmând ca împreună cu proiectantul să adopte soluţiile de remediere ale avariilor acestuia.

În ce priveşte imobilele fără autorizaţie de construire, concluziile oficiale al Inspectoratului judeţean de stat în construcţii arată: în oraşul Avrig au fost avariate 3 asemenea construcţii; în comuna Cârţişoara, 4; în comuna Arpaşu de Jos, din cele 26 locuinţe identificate fără autorizaţii de construcţii, una singură a fost parţial avariată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus