Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Cele mai bune si cele mai slabe licee sibiene

La Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” ultima medie de admitere a fost anul acesta 8,81, la specializarea Filologie.

„Bruk”, cum este cunoscut în rândul elevilor, este liceul sibian cu cele mai mari medii de admitere. Urmează Colegiul Naţional „Octavian Goga” cu ultima medie de admitere 8,70 la profilul Ştiinţe Sociale. Pe locul trei se află Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” unde ultima medie de admitere a fost 8.69 la specializarea matematică-informatică.

Medii mari de admitere a înregistrat şi Colegiul Economic „G. Bariţiu”, unde ultima medie a fost 7,75 la profilul „Comerţ” sau Colegiul Pedagogic „A. Şaguna” unde ultima medie a fost 7,74 la profilul Filologie.

Conform inspectorului şcolar general al judeţului Sibiu, Constantin Gorun, în urma repartizării computerizate au rămas neocupate puţin peste 500 de locuri în toate liceele sibiene. Media cea mai mare cu care nu s-a intrat la liceu este 8,39 şi aparţine unei eleve din judeţul Mureş, care a vrut să se înscrie la liceu în Sibiu.

Concurenţa scăzută în multe licee sibiene a făcut ca numeroşi elevi să fie declaraţi admişi cu rezultate proaste şi foarte proaste la învăţătură. La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu s-a intrat la profilul tehnic şi cu medie de admitere 5,28, în vreme ce la Colegiul Tehnic „Independenţa” s-a intrat anul acesta, la profilul mecanic spre exemplu, cu media 3,90. Rezultatele sunt şi mai poaste în judeţ, unde au fost declaraţi admişi elevi cu medii de 3,73.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Odin

Acum 11 ani

Eu nu inteleg cum poti sa ai o medie de 3,73 si sa fi admis la vreun liceu, parca pe vremea mea cu asa o medie ramanei repetent!
Raspunde

bes

Acum 11 ani

@Odin: acum sunt obligatorii 10 clase. De asemenea toata lumea face liceul deoarece nu mai exista scoli profesionale.
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

@bes: pai da dar poti promova clasa (oricare ar fi ea) cu media 3?
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

@Odin - ai perfecta dreptate ! Situatia e foarte simpla, daca vrei sa faci carte te duci la unul din cele trei licee amintite (Bruk, Goga sau Lazar), care sa nu uitam ca sunt si cele la care rata de promovabilitate la BAC a fost de peste 95% la fiecare din ele ... La restul Dumezeu cu mila ... si peste 4 ani ne vom mira de ce acel copil cu media 3.90 nu-si va lua BAC-ul ... si vom spune ca tovarasul Marga si tovarasa Andronescu (nu degeaba cunoscuta si ca Abramburica) ca Basescu e de vina ... uitand ca din ultimi vre-o 10 ani, ei doi au fost ministri ai invatamantului vre-o 7 ani ... si NU AU FACUT NIMIC pentru acesta !!!
Raspunde

negru de fum

Acum 11 ani

pt un sibian! idiotule esti mai prost decat funeriu! pedelac nenorocit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus