Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

Ultima medie de intrare intr-o clasa de la Colegiul Octavian Goga a fost 9,83

 Ultima medie de intrare la clasa de ştiinţele naturii de la Colegiul Naţional "Octavian Goga", din municipiul Sibiu, a fost de 9,83, iar un elev cu 9.44 nu a putut fi repartizat la Colegiul "Samuel von Brukenthal" din Sibiu pentru că nu a bifat mai multe opţiuni în fişa de înscriere.

Inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu, Constantin Gorun, a declarat corespondentului Mediafax că în judeţul Sibiu au fost repartizaţi 3.507 elevi, din care 144 provenind din alte judeţe.

"Au fost repartizaţi la unităţile de învâţământ din judeţul Sibiu 3.507 elevi. De asemenea, 15 elevi nu au putut fi repartizaţi din cauza faptului că nu aveau opţiuni suficiente bifate în fişa de înscriere. Aceşti copii au medii cuprinse între 9.44 şi 7.05. Elevul care are media 9.44 şi care nu a fost repartizat este din Reghin, judeţul Mureş, şi a dorit să ajungă la Colegiul «Samuel von Brukenthal» din Sibiu, dar nu a avut medie suficient de mare. De asemenea, el nu a bifat altă unitate de învăţământ din judeţul nostru”, a declarat Constantin Gorun.
Potrivit acestuia, cea mai mare medie de intrare s-a înregistrat la Colegiul Naţional "Octavian Goga", de 9,83, la clasa de ştiinţele naturii.
"Cea mai titrată clasă din judeţul Sibiu, după mediile mari ale elevilor care o compun, este cea de ştiinţele naturii de la Colegiul «Goga». Aici ultima medie cu care s-a intrat este de 9,83", a spus Gorun.
Potrivit statisticilor din judeţul Sibiu, pentru admiterea 2011, cele mai bune licee din judeţ sunt Colegiul Naţional "Octavian Goga", Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" şi Colegiul "Samuel von Brukenthal", cu predare în limba germană, toate din municipiul Sibiu, dar şi Şcoala Naţională de Gaz din Mediaş.
Aceste patru unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu sunt singurele la care s-a intrat doar cu medii peste 8.00.
Cele mai mari medii s-au înregistrat la Colegiul "Octavian Goga" unde, la profilul matematică- informatică, ultima medie de intrare a fost 8.75, iar la profilul filologie ultima medie de intrare a fost 8.71.
La Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", la profilul ştiinţele naturii, ultima medie de intrare a fost 9.29, la matematică-informatică ultima medie a fost 8.69, iar la Colegiul "Samuel von Brukenthal", ultima medie de intrare la profilul ştiinţele naturii a fost de 9.17.
La alte licee din municipiul Sibiu, considerate destul de bune de către elevi şi părinţi, mediile de intrare au fost sub 8.00.
La Colegiul Teoretic "Constantin Noica" s-a intrat cu 8.01, la Colegiul Economic "George Bariţiu" s-a intrat cu 7.78, la Colegiul Naţional Pedagogic "Andrei Şaguna" s-a intrat cu 7.74, iar la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" s-a intrat cu 7.73, după care au urmat colegiile tehnice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

x

Acum 11 ani

Liceele unde s-a intrat cu medii peste 8 sunt liceele: O. Goga, Gh. Lazar, O. Ghibu si C. Noica din Sibiu (in ordinea ultimei medii de intrare). Macar uitati-va pe statistici inainte de a scrie articole.
Raspunde

ion

Acum 11 ani

acel elev cu 9.44 avea media de admitere 8.39, 9.44 era media de absolvire
Raspunde

Panoramic Gardens

Acum 11 ani

Apartamente cu 2 si 3 camere in Ansamblul Panoramic Gardens, cu preturi de la 23500 euro.Ap. dispun de pivnita si de balcon si se predau finisate la cheie.Pentru alte informatii accesati site-ul nostru oficial panoramicgardens.ro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus