Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

PD-L Sibiu cere peste un milion de euro pentru Vointa. Johannis a anuntat astazi ce ofera

Consilierii locali și cei județeni ai PD-L cer 5,6 milioane de lei din bugetul municipiului și cel al Consiliului Județean pentru echipa de fotbal CSU Voința Sibiu. În expunerile de motive, consilierii democrat-liberali menţionează, printre altele, că „această promovare imprevizibilă a adus clubul în situaţia de a avea o echipă de Liga I, dar fără un buget care să o susţină”. ”Considerând că este de datoria morală a sibienilor să-şi susţină echipa, aleşii lor din partea PDL estimează la 2,8 milioane euro bugetul necesar unei prezenţe onorabile a Clubului C.S.U. „Voinţa” Sibiu, în viitorul campionat”, se arată într-un comunicat de presă remis de PD-L Sibiu.
Reprezentanţii organizaţiei PDL, în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Sibiu, au depus, în această săptămână, proiecte de hotărâri privind alocarea sumelor de 4 milioane lei, din bugetul Consiliului Local, respectiv de 1,6 milioane lei, din bugetul Consiliului Judeţean, pentru susţinerea echipei locale de fotbal C.S.U. „Voinţa” Sibiu, proaspăt promovată în Liga I.
Primarul Klaus Johannis a anunțat astăzi că a primit o listă cu lucrările pe care Primăria Sibiu ar trebui să le facă pentru modernizarea stadionului. Pe lista întocmită de conducerea clubului apar lucrări de întreținere la stadion, precum și achiziționarea și montarea a 2-3 mii de scaune. ”Sunt în general lucrări de igienizare, amenajarea caselor de bilete, a intrărilor în stadion, montarea a 2-3 mii de scaune de plastic. În realitte, nu sunt lucrări foarte mari, dar trebuie făcute repede. Ieri și astăzi am discutat cu serviciile din cadrul primăriei și cred că aceste lucrări vor fi realizate într-o săptămână. Nu este o sumă foarte mare, sunt lucrări relativ mici care se realizează fie prin DPC, fie prin achiție directă, cum ar fi scaunele”, a precizat primarul Johannis.


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

48 comentarii

Ion

Acum 12 ani

Cand judetul Sibiu a fost pus in coada listei la imparteala bugetului facuta de cabinetul Boc, consilierii PDL n-au mai remis nici un comunicat de presa, acum vin si ne vorbesc de datoria morala a sibienilor sa-si sustina echipa. Dar atunci de ce nu li s-a auzit glasul? Gunoaiele astea prefacute din PDL chiar n-au pic de rusine!!!
Raspunde

sibiu

Acum 12 ani

pentru ce atata banet sa mearga golanii sa sparga seminte sa injure si sa se ia la bataie! eu nu le-as fi dat 1 leu sa dea jegurile din pdl ca sunt plini la cat au furat
Raspunde

@sibiu

Acum 12 ani

la ultimul meci au fost 15000 de oameni, adica 10% din populatia sibiului. cred ca asta inseamna ceva. cat despre golani, ma tem ca ai mentalitatea fsn a anilor \'90 din cauza careia suntem astazi unde suntem.
Raspunde

xx

Acum 12 ani

pai sa scoata banii astia pdl-ul din furaciunile lor.
Raspunde

lol

Acum 12 ani

cred sibiul are cu totul alte prioritati in care ar trebui sa mearga fondurile. as vrea strazi mai bune , as mai vrea poate un parc, poate adaposturi de caini sa nu mai misune pe strazi, parcari supraetajate, continuare amenajare orasul de jos etc. su eu sunt de parere ca la noi fotbalul nu e privit ca un spectacol ci doar un prilej de refulari pe care altefl nu ti se permit, injuri spargi seminte, eventual te mai si bati. cand o sa vad instantanee din tribune ca in anglia cu bunicute cu fularul echipei fa,vorite la gat o sa fiu de acord sa mearga oricati bani la fotbal pana atunci mai sunt altele care asteapta
Raspunde

UEFFA

Acum 12 ani

NU ESTE TREABA MUNICIPALITATII SA SUBVENTIONEZE O ECHIPA DE FOTBAL!!!!! DACA ASTIA DE LA VOINTA NU AU BANI SA VANDA MITICILOR LOCUL; ADSA CUM ESTE TRADITIA BALCANICA: AUZI 1 MILION !!?? HAI SI UN STADION NOU.....
Raspunde

florin

Acum 12 ani

ce marlanie de la astia...populisme ieftine..auzi 1 milion de euro pentru ce ? pentru gluma asta ieftina si murdara care e campionatul organizat de mitica dragomir ?
Raspunde

@ florin

Acum 12 ani

daca era initiativa sasalaului precis aplaudai!
Raspunde

Joe

Acum 12 ani

Poate isi ia hambasan o masina noua de banii aia.
Raspunde

sibian100%

Acum 12 ani

doamne ajuta sa castige timisoara la TAS.
Raspunde

pt. sibieni

Acum 12 ani

Fotbalul este joc de mitici, nu stiu de ce il joaca gheolbanii de germani in Bundesliga. Pentru sibieni sport inseamna sah, oina, poarca, lapte-gros, tranta sateasca, tara-tara vrem ostasi, lectura la biblioteca, pescuitul sportiv, orientarea turistica, golf, leapsa pe ouate, aeromodelism si altele tot asa de aristocratice.
Raspunde

Florin Fermecatoru

Acum 12 ani

De ce sa plătească Sasu ca prostu când poate Bebica sa pună frumos Hidroelectrica,Transelectrica sa sara cu banu?Dar pana la urma iese combinatia cu Continentalu!La Brașov a mers treaba cu Premium Aerotech Airbus! Vointa nu are pe nimeni care sa dea bani. Nu se baga Relu Munteanu,Carabulea,Vonica,Cercel,Aldea,Minea,Calburean,Ciolan,Boromir,Nan,Gandila,Bulboaca,Stache Lutz
Raspunde

mau

Acum 12 ani

Vrem stadion nou de la primarie asta e de pe vremea legionarilor.
Raspunde

numai atat?

Acum 12 ani

dar de ce nu cer si ei vreo 10 milioane? ca doar e simplu sa ceri; mai ales de la adversari. Dar ce a facut PDL pentru ca Vointa sa ajunga in Liga 1? Cate milioane a cheltuiet? Asa e intotdeauna: \"dupa razboi multi viteji se-arata\"
Raspunde

lica

Acum 12 ani

mama lor de pd-l si psd.numai vraji pe capul lor.sa le dea 2 lei pt fotbal.sa se asfalteze strazi si altele.mai been bani pt rugy si handbal daca tot se dau.astea sunt cu traditie in sibiu.fotbal sa joace miticii si negrii de mana a doua.
Raspunde

Oare?

Acum 12 ani

E asa o suma mare 1 milion de euro? Ce zicice-ti de cele 5 milioane de euro alocate pentru evenimente culturale?
Raspunde

je

Acum 12 ani

primaria ar trebui sa puna la dispozitie un stadion modern, banii ar trebui sa se duca in modernizarea stadionului, DACA e sa se duca. nu intr-un buget din care se vor plati salariile jucatoriilor si alte cheltuilei.
Raspunde

lolo2

Acum 12 ani

Mie mi se par populisme ieftine. Dar fiecare are gura sa vorbeasca ce vrea el.
Raspunde

tot lolo2

Acum 12 ani

...eu as mai face o cerere sa se dea cate 100 de milioane la saraci, lenesi, batrani, hai la toata lumea de ce nu. Ma votati? ... mentalitate proasta de romani ...
Raspunde

Rezumat:

Acum 12 ani

98% din comentarii sunt împotriva, ca si mine de altfel. Deci : Vox Populis
Raspunde

petronel

Acum 12 ani

Populisme de cacao; di ce sa plateasca primaria din banii mei pe toti fanaticii? De ce trebuie atatia bani ptr. fotbal, nu se poate da cu piciorul in balon pe bani mai putini? Oare nu avem alte probleme/prioritati? Politicienii astia investesc numai in manipularea maselor de prosti, ca acolo e potenial electoral.
Raspunde

:)

Acum 12 ani

ne-am plictisit de festivalurile voastre de maro pe care se risipesc milioane de euro traim in 2011 lasati cavalerii si domnitele..va dati in fiecare an cate un nume grandoman capitala ... pe care aruncati pe fereastra milioane de euro e plin sibiu de snobi care nici macar nu inteleg nimic din \"arta\" dar se dau mari cunoscatori..la noi functioneaza doar forma fara fond..eh uite ca dupa 20 de ani noi cei 15000 de \"golani\" care am fost la promovarea echipei in A vrem 1 milion de euro pentru echipa care e problema?...ERECTA CELOR CARE NU SUSTIN ECHIPA LOCALA..SUSTINETI SPORTU SIBIAN!
Raspunde

Limba Evanghelistu\'

Acum 12 ani

Chiajna cu primaru Minea da lejereanu\' 1,5 milioane de euroi la \"baieti\",\"la echipa sa fie\". La Sibiu, nu se poate, nu e in cultura asa ceva!! Pai Ionica H spera sa ia 800 de la tv, 1milion de la Sasu\' si mai pune el 100 si gata bugetul. Sasu\' prostu\' da si el acum 700.000 RONI si mai pune niste vopsea pe la stadion si gata treaba!
Raspunde

consilierii din franzela

Acum 12 ani

populisme de 2 bani gauriti .cand nea-ti furat banii copiilor de ce nu a-ti remis comunicate
Raspunde

ioio

Acum 12 ani

PD-L-istii isi incep campania electorala ... Doamne ai mila !
Raspunde

elen@

Acum 12 ani

Parerea mea , ca fan al oricarui tip de sport dar in principal al fotbalului este ca acum ca acest pas mare pt fotbalul din Sibiu a fost facut , este ca echipa trebuie sustinuta cu toate alea;cu cat mai multi bani dar nu numai atat; Asta inseamna sa joci cu aia mari , asadar acum ca suntem si noi printre ei ,sau ne ridicam la nivelul lor nu doar ca si joc ceea ce sigur este posibil ,cat si ca investitie;Cat despre primarie , ar putea sponsoriza cu niste bani , ca din cate taxe se aduna ,sigur sunt,,,,asa ca astia de la pdl au dreptate,oricat i-ar condamna unii ;Cu alte cuvinte d-le Jonannis nu mai fa doar ce vrei d-ta , mai fa si ce trebuie , sau cel putin pleaca urechea si la ce spun altii ,,,,ca poate spun si lucruri bune , chiar daca in context politic lucrurile astea sunt spuse de catre opozitie....pana la urma asta inseamna sa fii fair-play ,nu ?Aasa ca Hai Echipa !!!!!
Raspunde

@Evanghelistu

Acum 12 ani

Du-te tu desteptule la Chiajna si locuieste acolo impreuna cu familia, creste-ti copiii acolo la primarul Minea daca nu-ti place aici, nu te tine nimeni in loc. Daca ai avea putina minte in cap (doar putina de tot) ai vedea ca doar in orasele vai de capu\' lor primariile dau bani la fotbal(Chiajna, Urziceni, pana si Navodari) in vreme ce orasele mai mari pun la dispozitie stadionul si ATAT (uita-te la Timisoara, Cluj, Ploiesti, Brasov etc.)
Raspunde

fotbalistu`lui peste

Acum 12 ani

Pff....ce de comentatori de 2 lei...daca nu se da...pai da bugetul merge pe alte sparle....daca se da...hai sa sarim in sus..las ca e mai bine sa mergem tot la Medias la fotbal...hai sa nu ne mai bucuram de evenimente...sa nu ne bucuram ca a promovat si sa nu incercam sa profitam de oportunitatea asta, sa incercam sa mentinem echipa in divizia A.....mai bine sa comentam noi politic...(cu cate guri mancati rahat psd-istilor si pnl-istilor?!?!). Bravoo PDL pentru initiativa....si bravoo oricui i-ar fi venit ideea sa incerce sa sprijineo echipa de fotbal din orasul nostru..
Raspunde

fotbalistu lu pestee....

Acum 12 ani

de mancat rahat voi mancati mah, PDL-isti imputiti, ca voi sunteti la putere in tara asta unde totul merge inapoi, de ce nu sare bastanu Trihenea, director la stat si totodata detinator de firme de constructii sa faca si el o sponsorizare la echipa??? Pai din banii lui facuti pe spinarea romanului n-ar da 1 leu da stie sa faca gargara el si cu ceilalti. Nu stiu zau cine mananca mai mult rahat in tara asta...
Raspunde

leo

Acum 12 ani

ACEST ORAS ARE NEVOIE DE FESTIVALURI DE TEATRU,DE MAI MULTE FESTIVALURI LA MODUL GENERAL.SA ATRAGEM TURISTI STRAINI.ALTFEL ACEST ORAS O SA MOARA.\"U FUCKING STUPIDS.\"CU TOATE COMENTAQRIILE VOASTRE DE 2 LEI.ECHIPA DE FOTBAL AVEM.JOHANNIS SI PRIMARIA NU ARE NICI O TREABA CU FOTBALUL.EI TREBUIE SA AIBE GRIJA DE ORAS.ACEST ORAS ESTE CONDUS SUPER BINE.NOUA NE TREBUIE TURISTI.SA VINA CU BANUL IN SIBIU.SA IL CHELTUIE.BANII UNDE SE DUC?DA,UNELE COMENTARII SUNT ADEVARATE.LA RELU MUNTEANU.AS VENI CU O LEGE CA TOATE FIRMELE MARI SA NU MAI COTIZEZE O SUMA LA STAT.SA ZICEM 20% SA MEARGA LA SPORT.SI DE ACOLO SA FIE IMPARTITA.IN SIBIU SUNT 12-15 PATRONI CU BANI.SA NE GANDIM LA CARABULEA,CALBUREAN,CIOLAN SI ALTII.ACESTI OAMENI DE AFACERI AR TREBUI FORTATI SA INVESTEASCA.NU DE ALTA DAR RELU MUNTEANU FACE BANI DIN TURISM.AS DA O LEGE CUM AM MAI SPUS SA SE COTIZEZE LA ECHIPA.10000-20000 DE EURO ANUAL.PTR.FIECARE FIRMA.ATUNCI S-AR FACE TREABA.LASATI-L IN PACE PE JOHANNIS.SA FIM MANDRI CA AVEM UN PRIMAR CA EL.PESTE TOT IN LUME SE STIE DE SIBIU.SA FIM SERIOSI.TOATE GHIDURILE TURISTICE MONDIALE PREZINTA SIBIUL CA UN ORAS MODEL IN LUME SI IN EUROPA.
Raspunde

pt. leo

Acum 12 ani

Auzi mangafa, tu sa faci ordine si strategii la tine in Chicago! Sunt destui care-l pupa in***pe sas loco, asa ca nu are nevoie si de buzele tale fragede de dincolo de ocean. Aia in Chicago au auzit de Sibiu, asa cum crezi tu? Ma indoiesc.
Raspunde

Pavel

Acum 12 ani

Nici un ban pt Fotbal.Festivaluri de cultura cu gramada ne trebuie sa schimbam mentalitatea de manelari a generatiei postcomuniste.Spalari de bani a la Becali and CO sa faca cine vrea fara bani publici.Platiti impozit de 2 bai si Johannis trebuie sa va curete zapada din fata portii,sa fa faca detoate,acum si de fotbal tot el e de vina?Parvenitii dreaku de mitici cocliti..Fuck valahia,viva Transilvania
Raspunde

VARLAAM

Acum 12 ani

Echipa trebuie sustinuta si un buget de la consiliul local ar fi binevenit sa intaresca echipa pentru noi performante.
Raspunde

pt. Pavel aka Peter

Acum 12 ani

Ba sas coclit, se pare ca sunteti o haita intreaga in Germania care postati mesaje destabilizatoare, sovine, revizioniste si secesioniste. Asta face parte din planul vostru de revenire la privilegiile pe care le-ati avut in Evul mediu si pe vremea lui Hitler? Johannis e infaptuitorul viselor voastre ariene pentru dominare? La nivel de Europa sa vedeti ce-o sa o mai luati voi in bot de la greci, sarbi, englezi si altii care v-au mai tras-o in trecut!!!
Raspunde

Pavel

Acum 12 ani

Sandilaule ai facut facultatea la Stf.Gheorghiu?Se pare ca tu ai luato razna detot.Nu ai mai primti tabletele azi dimineata de la Dr. tau iubit de la spit. nr.3?mai date n draku de jeg penal de vlah,nepot de ienicer coclitTtraim in sec. xxI nebune.Degeaba cauti nod in papura contra minoritatilor si mai ales contra lui Johannis.Traieste in lumea ta virtuala pe net.Hai sictir si bafta la masturbare pe net retardatule.
Raspunde

pt. Pavel (Peter)

Acum 12 ani

La tampenii sexuale nu va intrece nimeni: nemtii sunt pe locul unu in Europa la incest, pedofilie si homosexualitate! Urata natie v-a mai facut Dumnezeu si numai necazuri ati creat batranului continent, ambele razboaie mondiale voi le-ati declansat degeneratilor. Ce minoritati, ba sau te consideri egal cu tiganii? De fapt voi, sasii, sunteti zigoinerii nemtilor. Iohannis ce minoritate e? Evreiasca, ca ala nu-i nume german cat e sula si caciula!
Raspunde

Pavel

Acum 12 ani

Bravo MITICA DE LA SRI.ma gandeam ca nu dureaza mult sa apari cu replici lipsite de orice bun simt si bazte pe jigniri.Asa A TI PROSTIT OAMNEII IN 45 DE ANI DE COMUNISM cu asa lozinci.Istorie NESAM IN CAPUL VOSTRU plin numai cu hotii.VA tremura izmenele pt Ardeal?Ia on bot k mata cand sa aciuit la sighii si sa jerfit pt partid sa fete asa un plod retardat.Dragi cititori imi cer scuze pt. comentariul nr.22,34,36 plin de jigniri.A scapat sarcul de la Dr.Talau si nu stie cum s amai mazgaleasca peaici.
Raspunde

pt. Pavel (Peter)

Acum 12 ani

Tu sa-ti ceri scuze, boule, pentru jignirile care le aduci romanilor, lepra ce esti! Cum va critica cineva pe buna dreptate, cum ii dati cu comunistii si securisti. Ba imbecilule, voi sasalaii ati fost cei mai tari comunisti si securisti in zona Sibiului si Brasovului, asa pentru cultura ta generala!vrei sa-ti dau si nume de mari comunisti si secuiristi sasi din Sibiu?
Raspunde

Pavel

Acum 12 ani

ha ha ha.exect raspuns fara replici concrete.ce penibil esti MITCA DE LA SRI(jobag modern).ha ha ha!!!!!!!
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

Cum e tratat fotbalul in Sibiu de catre primar, este foarte corect.Un milion de euro nu e nici mult si nici putin.Putin cam mult e ce se aloca teatrului,acelor pseudo festivaluri.Pentru 10 zile de spectacole pe strada,deci nu numai teatru,sa-i dai arogantului de Chiriac atatea milioane de euro...
Raspunde

Dorin

Acum 12 ani

Pai la rugby cand erau in divizia a doua primaria a dat.... 10.000 RON ca sa promoveze.... De ce sa le dea la astia atata? Ce-au facut? Au terminat pe 4 si au batut la baraj pe unii mai slabi ca ei... Daca e sa le dea, sa le dea, dar atunci sa dea proporional si CSM rugby, si boxerilor, si atletilor, si inotatorilor, saritorilor, ciclistilor, etc... Eu sustin echipa de rugby, cu \"impingatorii de dovleci\" nu am nici o treaba, de ce sa se duca banul ala la folbalisti si nu la rugbysti???
Raspunde

management sibiu

Acum 12 ani

De banii aia se puteau organiza terenuri si locuri de joaca PENTRU sibieni, asfalta strazi, etc... Ma intreb: din banii aia multi care-i baga iubitul vostru primar in festivalul de teatru si in redbull romaniacs... cati se intorc in Sibiu? Explicatie: investesti milioane de euro ca sa-ti iasa ceva inapoi, nu? In cazul echipei de fotbal, a festivalului de teatru si nu numai, redbull romaniacs, s-a facut vreun studiu? Eu as vrea sa stiu: Daca bagam un milion de euro in redbull de exemplu, se intoarce milionul ala in bugetul primariei intr-un an? (timpul scurs intre doua editii ale competitiei). Prin intoarcerea banului la bugetul sibian, inteleg taxe locale turistice, si banii care intra in bugetul local ca si urmare directa a evenimentului. Cum se poate intampla asta? Jimi, participant englez la red-rom face reclama Sibiului, datorita reclamei pe care el a facut-o, vin nu stiu cati insi si cheltuie bani in Sibiu. Din banii cheltuiti, la bugetul local intra taxa turistica si alte mici rahaturi, vreo 10% din cheltuiala. Teoretic, baietii de la redbull ar trebui sa se intoarca in tarile lor si sa trimita oameni care sa cheltuiasca in Sibiu vreo 10 milioane de euro pe an!!! Crede cineva ca se poate???? Fara sa socotim disconfortul cetatenilor (in perioada concursului, am dat vreo 20 RON mai mult pe taxi intr-o saptamana, datorita drumului inchis pe care burgmeisterul nu cred ca mi-i va da inapoi), plus distrugerea naturii ( Redbull romaniacs e cel mai tare enduro din lume deoarece nici o tara civilizata nu isi mai sacrifica natura de dragul unor frumosi nebuni pe motoare) La fel ar trebui socotite investitiile si in festivaluri de teatru, medievale etc... Ce spuneti se baga cineva la calcule? Ce spuneti? Facem abstractie de CINE primeste banii? (persoanele din spatele evenimentelor)
Raspunde

Pavel

Acum 12 ani

Sandilailor si iubitii mei sibieni, mai dragilor! Aflati voi pe aceasta cale internautica ca tare imi sunteti dragi si vreau sa va sug püla pana la adanci batraneti, asta din prietenie ca de la sas la romani. Jobagilor secüristi ce sunteti, baga-mi-ati pülile in orificii!
Raspunde

lica

Acum 12 ani

hai k esti bun mitica se la SRI.acum te dai ,,pavel,, din germania,cu id -ul sri din sighiu ?ha ha prostane si mai vb de mesaje nustiu cum.ba vlahule dar destept, sa tio pun pe piept, te mai crezi.esi un paranormal .nu uita dimineatza sa ti iei tabletele la nr.3...........si nu uita k ARDEALAUL se va elibera curand de jegul oltenesc.
Raspunde

@lica, care o are cea mai mica

Acum 12 ani

Traiasca Ardealul slobozit de sub jugul oltenesc !
Raspunde

lica

Acum 12 ani

ma simt slobod, dupa ce s-au slobozit toti oltenii in mine, in mama si in tata pana sa emigram in Germania. m-am elibedrat de jugul oltenesc si am ramas cu jegul sasesc! ura, ura, ura! ura impotriva romanilor o port in suflet!
Raspunde

cosmin

Acum 12 ani

sa-mi bag p-u-la in cainii matii
Raspunde

cosmin

Acum 12 ani

si sa-mi mai bag o data in festivaluriile matii de cultura
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus