Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Cum se cheltuiesc zece milioane de euro pe drumurile Sibiului

5,4 milioane de euro este valoarea lucrărilor de reabilitare, aflate în desfășurare, ce vizează infrastructura rutieră a Sibiului. Alte aproximativ 4,8 milioane de euro reprezintă valoarea lucrărilor de reparație și întreținere a drumurilor, lucrări încredințate celor de la DPC în calitate de administrator al străzilor din oraș. Potrivit unei informări întocmită de administrația locală, pe șantierul noului pod peste Cibin, în prelungirea străzii Neculce, de săptămâna viitoare vor începe lucrările de forare pentru fundaţiile coloanelor de susţinere a podului. În aceste zile, pe strada Viitorului s-a început montarea bordurilor, carosabilul fiind la nivel de piatră spartă, tot la noile borduri și la trotuare lucrându-se și pe strada Deventer din Cartierul Tineretului. Pe strada Lisabona, din același cartier, se lucrează la aştenerea stratului de balast. Drumul secundar 7, drumul către noua bază Tursib În Zona Industrială Vest se lucrează pe drumul secundar 7, care va deservi și viitoarea bază Tursib ce va fi relocată în această zonă. Pe un tronson al străzii se lucrează la montarea bordurilor şi pe porţiunea dintre strada Europa Unită şi strada München se aşterne stratul de balast. DPC continuă lucrările pe strada Lungă, pe tronsonul dintre strada Rusciorului şi strada Ţiglari. Pe carosabil se aştern straturile asfaltice, iar pe trotuare se aşterne stratul de beton. Lucrările vor fi finalizate în aproximativ trei săptămâni. Pe strada Nouă se continuă cu montarea pavajului, acesta fiind deja finalizat în proporţie de aproape 50%. Strada Țiglari, închisă pe o porțiune Pe strada Ţiglari se lucrează pe porţiunea dintre strada Record şi Lacul lui Binder, pe partea dreaptă. În paralel se lucrează pe o porţiune în prelungirea străzii Ţiglari, către strada Oslo. Această porţiune va fi închisă traficului în următoarea lună, circulaţia urmând să fie deviată pe străzile Constructorului, Doinei şi Record. Pe strada Constantin Noica se lucrează în continuare pe tronsonul dintre Bulevardul Vasile Milea şi strada Revoluţiei la montarea noilor borduri. Pachetele de străzi licitate Pe pachetul Guşteriţa – Bulevardul Victoriei se lucrează pe strada Luarea Bastiliei. Reţelele de apă şi canalizare vor fi finalizate în această săptămână şi vor începe lucrările la straturile rutiere. Pe pachetul Calea Dumbrăvii - Turnişor se lucrează pe cinci dintre cele şase străzi incluse în acesta: strada Horia (lucrările la reţele sunt finalizate, săpătura generală a fost deja efectuată şi s-a început turnarea stratului de balast), strada Cloşca (se lucrează la reţeaua de apă şi canal), strada Cimitirului (se lucrează la reţeaua de apă), strada Anghel Saligny (se finalizează lucrările la reţelele de apă şi canalizare, a fost executată săpătura generală şi s-a început turnarea stratului de balast) şi strada M. Sturza (se finalizează reţelele de apă şi canalizare).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mihai

Acum 11 ani

DPC ar trebui desfiintat. Calitatea lucrarii de pe Alba Iulia (Aeroport-Metro) estesub toata critica. Oare chiar nu controleaza nimeni ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus