Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Primele dispecerate medicale integrate ale ambulantelor si ISU, inaugurate Sibiu si la Baia Mare

 În România vor funcţiona primele dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanţă şi ISU (care include şi SMURD), sub forma unor centre pilot, care vor fi inaugurate la Sibiu și Baia Mare.

Cele două proiecte pilot vor fi inaugurate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor - prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă -, cu sprijinul STS, Direcţia pentru apelul unic de urgență 112.
La aceste evenimente, care vor avea loc la Baia Mare şi Sibiu, vor participa subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, reprezentanţi ai Prefecturii, precum şi cei ai consiliilor judeţene.
"Integrarea dispeceratelor înseamnă concentrarea în acelaşi loc a resurselor umane şi materiale care deservesc cele două instituţii, respectiv ISU (Pompieri - SMURD) şi ambulanţă. Prin această măsură urmărim dezvoltarea unui management mult mai eficient la nivelul resurselor de intervenţie, dar şi o colaborare directă mult mai bună între toate instituţiile şi serviciile care au rol în intervenţia de urgenţă tehnică, precum şi cea medicală", a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Acesta a adăugat că măsura mai urmăreşte şi scăderea timpilor de decizie la trimiterea resurselor de intervenţie ale instituţiilor amintite pentru acordarea de prim ajutor, asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare.
De asemenea, prin crearea acestor dispecerate medicale integrate, organizate în spaţii puse la dispoziţie de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, se urmăreşte şi creşterea eficienţei utilizării resurselor umane, materiale şi financiare alocate de către instituţiile publice.
Proiectele pilot vor fi evaluate timp de 2 - 3 luni, urmând să fie implementate şi în alte judeţe.
 
În judeţul Mureş funcţionează încă din anul 2001 un dispecerat integrat în care operează toate serviciile de urgenţă, respectiv cele medicale, ISU, dar şi cele de Poliţie şi Jandarmerie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

mihai sibiu

Acum 10 ani

mai bine era daca ramaneau doar dispecerele de la ambulanta care sunt profesioniste nu si subofiteri isu care sunt penibili...habar nu au sa puna un dg. prezumtiv......
Raspunde

Veta

Acum 10 ani

ziaruldeiasi.ro/local/ambulanta-taxi-gratis-pentru-zeci-de-cazuri-zilnic~ni5d2p
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus