Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Arhitectura austriaca inteligenta a ajuns la Sibiu

Proiecte inedite, concepte inovative şi materiale neconvenţionale. E reţeta unei construcţii moderne. Proiectele arhitecturale a câtorva zeci de astfel de construcţii, semnate de arhitecţi austrieci, ajung în faţa publicului sibian într-o expoziţie inedită intitulată „Form follows Energy”, găzduită de Centrul de Informaţii Turistice din incinta Primăriei Sibiu.

Expoziţia dă o imagine asupra unei culturi a construirii bazată pe responsabilitate faţă de material, resurse, cunoştinţe şi mediu. Austria este una din ţările cu experienţă de vârf în domeniul utilizării resurselor regenerabile. Aceste cunoştinţe suprapuse cu înţelegerea necesităţii unei arhitecturi vii, calitative şi prin excelenţa de valoare culturală au generat o cultură a edificării ce merită studiată. În această expoziţie sunt descrise termocentrale, proiecte de transport şi infrastructură, utilizarea de materiale reciclabile precum şi proiectarea sustenabilă în domeniile arhitecturii urbane, fie că e vorba de construcţii de învăţământ, cultură, sport, comerţ, industrie sau pentru domeniul comunicării. În domeniul construcţiilor din Austria se discută deja de ceva timp despre folosirea responsabilă şi atentă a resurselor naturale şi a energiei. De câteva decenii, tocmai în acest domeniu al tehnicii de construcţie şi al design-ului, Austria a efectuat munca de pionierat. Expoziţia e pusă la dispoziţia Ordinului Arhitecţilor prin grija Forumului Cultural Austriac şi a Ministerului de Externe al Austriei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus