Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

UAR Sibiu se reinfiinteaza

Arhitecții județului Sibiu sunt invitați în 30 iulie, de la ora 8,30 la Biblioteca ASTRA - Corpul B să participe la adunarea constituantă a Uniunii Arhitecților Sibiu.

 
“Uniunea Arhitecţilor din România (UAR) acordă în ultima vreme o atenţie sporită reactivării filialelor judeţene, în primul rând, pentru distribuţia informaţiei în teritoriu şi administrarea fondurilor provenite din taxa Timbrului de Arhitectură, “declară arh. Mircea ŢIBULEAC, preşedintele comitetului de iniţiativă.
 
Filiala Judeţeană Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România va fi o asociaţie profesională de creatori, apolitică, independentă, cu personalitate juridică, de drept privat fără scop lucrativ, care va desfăşura o activitate de utilitate publică pe durată nelimitată, dispunând de buget propriu. Filiala Judeţeană Sibiu va avea ca scop promovarea arhitecturii şi urbanismului ca domenii ale culturii, protejarea patrimoniului construit şi a peisajului în teritoriul arondat, se arată într-un comunicat de presă. 
 
''Îmi doresc ca filiala Judeţeană UAR Sibiu să fie o organizaţie puternică . Nădăjduiesc faptul că în curând cele două organizaţii ale aceleaşi bresle, respectiv OAR şi UAR să funcţioneze împreună, nu având la bază concurenţa distructivă, ci pe cea creatoare. Pentru că, nu-i aşa, foarte multe proiecte pe care le fac arhitecţii rămân în memoria societăţii civile, pentru că tot ceea ce facem în activitatea noastră este de înaltă responsabilitate şi utilitate publică. Un prim pas în această reuniunie între cele două organizaţii va fi prezenţa preşedintelui Filialei Teritoriale OAR-Sibiu-Vâlcea, arh. Gabriel Roşca la evenimentul Uniunii Arhitecţilor din România- Filiala Sibiu, din 30 iulie'', declară arh. Mircea ŢIBULEAC, preşedintele comitetului de iniţiativă.
 
Ordinea de zi a şedinţei din 30 iulie va cuprinde alegerea conducerii Filialei Judeţene Sibiu, prezentarea noilor membri înscrişi, prezentarea membrilor de onoare care vor fi propuși de Filala UAR Sibiu și expunerea pe larg a avantajelor pe care organizaţia le poate oferi membrilor săi. 
 
Pentru înscrierea in UAR, filiala Sibiu, arhitecții sunt rugați să depună un dosar la sediul provizoriu al Filialei pe str. Nicolae Iorga nr.70, bl.24, ap.1 (la firma Axis Grup) cu următoarele documente: CV, portofoliu de lucrări ilustrate, copie diplomă arhitect (nu conductor arhitect), copie act identitate, două recomandări de la doi arhitecţi care au cel puţin 10 ani vechime în U.A.R și două fotografii tip legitimaţie. Dacă dosarul se aprobă, aceștia trebuie să se plătească 50 lei taxa de înscriere + cotizaţia pe anul în curs (250 lei). Pentru mai multe detalii, cei interesaţi pot să sune la secretariatul U.A.R SIBIU, tel.:0369.452.902 sau să trimită un e-mail la adresa: [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus