Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Icon Arts incheie festivalul de la Sibiu cu un concert de gala, sambata la Sala Thalia

Festivalul ICon Arts 2011 se va încheia sîmbătă, 6 august, la Sala „Thalia” a Filarmonicii de Stat din Sibiu cu concertul orchestrei Academiei ICon Arts, dirijată de către Rick Stengaards, avându-l ca solist pe violistul Ştefan Gheorghiu. Programul va începe la ora 19:00 şi va include lucrări de Haydn, Hindemith şi Gounod. Intrarea este liberă.

110 studenți și 21 de profesori din România, Irlanda, Germania, Marea Britanie, China, Coreea de Sud, Liban sunt prezenți anul acesta la cursurile Academiei Icon Arts pentru a se pregăti în cadrul celor 10 secțiuni artistice. Unul dintre cele mai interesante cursuri este cel de fotografie, curs ce se adresează ”pasionaților de vizual, vânătorilor de imagini şi posesorilor de aparat foto care vor să capete noțiuni de cultură vizuală, care caută să îşi stăpânească aparatul mai bine şi ştiu să-şi folosească ochii ca pe un instrument de căutare”, rezumă chiar Cornel Lazia – cel ce va susține workshopul de anul acesta.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (24 iulie – 7 august), iubitorii de fotografie pot admira în holul central al Primăriei Sibiu expoziția lui Cornel Lazia, intitulată „Interior Landscapes”.

Academia ICon Arts este un eveniment unic în peisajul românesc și chiar în cel european. El reunește un curs internațional de artă contemporană, un concurs cu premii și un festival de concerte & spectacole. Spectacolele Academiei ICon Arts sunt destinate apropierii artiștilor de public și educării audienței, în scopul înțelegerii artei contemporane.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus