Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

VIDEO. Gaz Metan Medias e in play-off-ul Europa League!

Gaz Metan Mediaș a câștigat calificarea în play-off-ul Europa League, după executarea loviturilor de la 11 metri, scorul în cele 90 de minute fiind 1-1, exact ca cel înregistrat în tur.

 Medieșenii porneau ca favoriți în urma rezultatului de 1-1, înregistrat în prima manșă de la Mainz, dar aveau moralul la pământ după meciul din campionat cu Dinamo București, scor 0-5.
Prima repriză a aparținut oaspeților, care au venit porniți pentru a întoarce soarta calificării. Nemții au început mai hotărât, au avut posesie superioară, dar în prima jumătate a reprizei s-au rezumat la a arunca mingi peste apărarea Mediașului, așteptând greșeala jucătorilor lui Pustai. 
 
În minutul 32, după o gravă greșeală de poziționare a fundașilor Markovic și Akaky, nemții au înscris în poarta Gazului.Mingea venită de la fundașul Svensson  l-a găsit liber, în careu, pe Risse, care nu l-a iertat pe Pleșca. După marcarea golului, nemții s-au întrecut în ocazii, Ujah și Risse încercând poarta lui Pleșca de la 16, 18 și chiar 20 de metri. Prima repriză s-a terminat cu o echipă a Mediașului debusolată de atacurile în valuri ale adversarilor. 
 
Debutul celei de-a doua reprize i-a găsit tot pe germani în atac, aceștia încercând să-și securizeze avantajul.  Ciprian Petre, intrat în minutul 46, în locul lui Markovic, răspunde atacurilor nemțești printr-o fază în partea stângă a careului lui Mainz, finalizată printr-un șut puțin peste poarta lui Wetklo.
Indicațiile lui Pustai, din pauza meciului, au dat roade în minutul 62, când Bawab a înscris în poarta lui Mainz. Tabela indica 1-1, același scor ca în Germania, iar partida putea intra în prelungiri.
 
Impulsionați de golul egalizator, medieșenii încearcă să pună stăpânire pe mijlocul terenului, dar tot adversarii au punctat la capitolul ocazii. În minutul 83, a venit rândul Mediaşului să le dea emoţii nemţilor, când Alex Muntean, intrat în locul lui Trtovac, găseşte o centrare bună pentru Liţu, după ce a depăşit doi adversari. Din păcate, Liţu nu găseşte poarta din 6 metri, trimiţând în aut de poartă dintre 3 adversari.
Până la finalul celor 90 de minute, Gazul şi Mainz s-au anihilat reciproc și și-au împărțit ocaziile, câte una de fiecare parte. Meciul intra în prelungiri!
 
Prima repriză de prelungiri a stat sub amprenta accidentării lui Alex Muntean, dar acesta a făcut eforturi pentru a rămâne în teren, deoarece Gazul nu mai avea schimbări la dispoziție. În minutul 101, Risse intră în careu din banda dreaptă și șutează pe jos, dar Pleșca se afla la post. Nemții păreau mai proaspeți, mai dispuși la efort fizic. Până la finalul primei reprize de prelungiri nu se mai întâmplă nimic notabil, meciul fiind fragmentat de ambele echipe.
 
A urmat o scurtă pauză pentru hidratare, iar apoi a început repriza secundă de prelungiri. Se zăreau loviturile de departajare, care păreau singura metodă pentru a decide soarta partidei și, totodată, echipa calificată în play-off-ul Europa League. În minutul 110, Alex Muntean iese de pe teren, deoarece nu mai putea să pună piciorul în pământ, el forțând prezența în teren pentru a nu lăsa echipa în inferioritate numerică. Îi cedase genunchiul. Urma ca Mediașul să joace în zece jucători, ultimele zece minute ale meciului. Pleșca prindea orice minge trimisă spre poarta sa și dădea semne că este pregătit pentru loteria penalty-urilor. 
 
În ultimele minute, publicul medieșean s-a trezit și a început să-i susțină pe băieții lui Pustai, aceștia fiind hăituiți de nemții care păreau că se tem de loviturile de la 11 metri. Jucătorii Gazului erau epuizați, dar se apărau lucid, pe două linii, în așteptarea fluierului de final. Nimic notabil nu se mai întâmplă, iar arbitrul pune capăt jocului, spre mulțumirea lui Pustai, care oftează obosit de succesiunea evenimentelor partidei, dar și de perspectiva penalti-urilor care urmau.
 
Primii care execută sunt nemții. Polanski marchează, iar apoi îi urmează exemplul Florin Lazăr. 1-1. Sliskovic și   Buzean marchează și ei. 2-2. Risse, marcatorul golului lui Mainz, înscrie pentru 3-2. Ciprian Petre readuce egalarea. Allagui șutează anemic, pe colțul pe care era Pleșca. Îl imită Lițu care, deși putea să ducă Gazul în avantaj, ratează incredibil. Scorul rămăsese 3-3, când Pleșca apără penalty-ul lui Soto. Golul calificării a venit din piciorul marcatorului egalizator, Bawab.
 
Gazul se califică în play-off-ul Europa League și, pe stadionul din Mediaș, erupe vulcanul fericirii.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus