Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Let’s Bike It invita la plimbare cu bicicleta in scop ecologic

Sâmbătă, 6 august, se va desfăşura o nouă ediţie a acţiunii de voluntariat Let’s Bike It! Pentru Sibiu punctul de întâlnire este la Parcarea Lidl Terezian, la ieşirea spre Mediaş, ora 9.00. Evenimentul se organizează simultan, în 11 judeţe din ţară.

Lets bike it este un proiect în care un grup de voluntari îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării. Mormanele de gunoi pe care le vor identifica şi curăţa în cadrul acestei campanii sunt gunoaiele aruncate de către cetăţeni în areale naturale.

. „Ieşim cu bicicletele la ediţia naţională! Facem miscare, facem poze, ne simţim bine, ieşim din oraş şi, în acelaşi timp participăm la cartarea gunoaielor pentru harta Let’s Do It, Romania!", anunţă organizatorii Let’s Bike It. Cartarea reprezintă procesul de identificare a mormanelor de gunoi, caracterizarea lor şi transmiterea coordonatelor geografice ale acestora, în vederea creării unei hărţi digitale cu punctele respective. Fiecare echipă, înarmată cu un GPS, va căuta mormane de gunoi şi le vor face poze. La întoarcerea la punctul de campare se descarcă pozele cu mormanele găsite şi, împreună cu fişa de cartare, vor contribui la completarea hărţii gunoaielor din ţară.

Let’s Bike It este o aplicaţie a unui proiect mai mare şi anume Let`s Do It, Romania.  "...este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singura zi, pentru o Românie curată. În 2010, pe 25 septembrie, peste 200 000 de voluntari au ieşit la curăţenie şi au arătat că se poate!”
 

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus