Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Procurorii au inceput urmarirea penala "in rem" in cazul talhariei de pe autostrada A1

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au început, miercuri, urmărirea penală "in rem" pentru tâlhărie în cazul bijuteriilor din aur furate dintr-un autoturism pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti.

"Azi,10.08.2011, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au început urmărirea penală «in rem», sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, în cauza având ca obiect sustragerea unei importante cantităţi de bijuterii din aur", se arată într-un comunicat de miercuri al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, citat de Mediafax.
Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a fost înregistrată cauza penală privind tâlhăria care a avut loc marţi, pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti.
Din primele cercetări a rezultat faptul că persoane mascate au oprit în trafic un autovehicul, în care se transportau bijuterii din aur şi în care se aflau şoferul şi un alt pasager.
"Prin ameninţarea ocupanţilor autoturismului, persoanele mascate au sustras din portbagajul maşinii o importantă cantitate de bijuterii", se arată în comunicatul citat.
În continuarea actelor de urmărire penală se fac investigaţii, întemeiate pe mai multe ipoteze de lucru, se continuă audierile de persoane şi se efectuează cercetări pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi drept ale cauzei, a precizat sursa citată.
Cei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat 22 de kilograme de aur pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, audiaţi, marţi, aproape şase ore, la Parchetul Tribunalului Argeş, au dat declaraţii neconcordante în privinţa destinaţiei transportului cu bijuterii şi a scopului acestuia.
Anchetatorii vor viziona imaginile surprinse de camerele video instalate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dn România pentru verificarea rovinietelor, urmând ca astfel să aibă o evidenţă a maşinilor ce au tranzitat zona înainte de jaf şi după comiterea faptei şi să stabilească împrejurările în care a avut loc furtul.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, există neconcordanţe în declaraţiile persoanelor audiate, Mihnea Alexandru Ghigeanu şi Husseyn Karaback, atât în ceea ce priveşte locul de destinaţie al transportului cu bijuterii, acesta fiind, în declaraţiile iniţiale, Sibiu, ulterior Râmnicu Vâlcea, iar apoi Oradea, cât şi în privinţa scopului acestuia.
Astfel, cei doi au declarat că bijuteriile urmau să fie duse la o expoziţie, însă în niciunul dintre cele trei oraşe menţionate nu fusese anunţată o expoziţie de profil.
Cei doi bărbaţi vor mai fi chemaţi din nou la audieri de către procurori, surse judiciare declarând că aceştia ar putea fi supuşi şi testului cu detectorul de minciuni.
Marţi, în jurul orei 10.50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a fost sesizat că la kilometrul 83, pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, două persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism, de culoare neagră.
"Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirmă că sunt din aur", preciza sursa citată.
Totodată, cei trei au deposedat victimele şi de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, dispărând în direcţia Piteşti.
Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat. Valorea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro.
Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.
Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus