Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Lupta cu noroiul pentru confortul rockerilor

Echipele de muncitori și voluntari ai Artmania Festival trag din greu în aceste ore pentru a pune la punct ultimele detalii la Sibiu Arena, noul spațiu de concerte amenajat la marginea Sibiului. Astăzi, dacă nu știi exact locul spre care te îndrepți e destul de greu să nimerești Sibiu Arena. După ce treci de fosta fabrică de covoare, pe un drum la dreapta străjuit de o poartă se intră către noul spațiu de spectacole. Deși încă nu e montat niciun indicator, probabil până la momentul deschiderii arenei intrarea va fi mult mai bine semnalizată. Deocamdată vă puteți ghida după semnul bilingv„Stai - zonă militară”. E la mișto, că nu mai e nici picior de soldat pe acolo.

Tot deocamdată, zona arată puțin haotic. Se vede de la o poștă că ploile au dat peste cap toate planurile de amenajare a zonei. Încă e mult noroi dar muncitorii lucrează la foc continuu pentru a acoperi zona cu pietriș. În ritmul în care se lucrează, mâine, când Sibiu Arena se deschide, ar trebui ca totul să fie bine. Terasele și corturile ce acoperă terasele au fost montate, iar voluntarii tocmai lucrau la astuparea ultimelor șanțuri și la amplasatul gardurilor care vor delimita atât zona de concert cât și zona de campare. La fel, zona de campare deocamdată băltește, dar cel mai probabil se va zvânta până când primii locatari își vor lua în primire locul de cort. Una peste alta, Sibiu Arena arată foarte bine, e un spațiu extrem de potrivit pentru asemenea evenimente, departe de tumultul orașului, nu deranjează pe absolut nimeni în afara ultimelor animale sălbatice din Pădurea Dumbrava.

„Campingul va fi deschis vineri, la ora 10. Din cele 300 de locuri de campare, la această oră sunt ocupate în jur de 200. Este un proiect pilot, vrem să vedem cum funcționează și intenționăm ca pe viitor să dezvoltăm zona”, spunea Codruța Vulcu, directorul Festivalului Artmania, la începutul acestei săptămâni. Camparea va costa doar 5 lei pentru întreg weekendul iar „locuitorii” zonei și cei ce se vor îndrepta spre concertele din Dumbravă vor avea acces gratuit cu autobuzele Tursib. Pe scena din pădurea Dumbrava vor concerta în această ediție Ethernus, Interitus Dei, Guerrillas, Monarchy, Truda, Reckoning și Heavy Duty. De asemenea, ediția din acest an a Festivalului Artmania se va închide tot în Dumbravă, duminică seară, cu concertul Byron.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus