Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Beijing: restaurantul unde habar n-ai ce mananci

Mâncarea chinezească e bună. Genială, chiar, și foarte, foarte sănătoasă. Doar că nu orice restaurant poartă lămpi chinezești la intrare poate și garanta o mâncare ”a la urmașii lui Confucius”. Este exemplul restaurantului Beijing, de pe strada Conrad Haas, la doi pași de Piața Armelor.
Dacă mergeți dincolo de miezul zilei, aveți toate șansele să găsiți cam gol locul, deci nu trebuie să vă faceți griji că nu găsiți mese. Și, prin urmare, puteți admira nestingheriți florile de plastic din vazele de pe masă sau igrasia de pe pereți. Eventual vă faceți și un pic de curaj, căci, până la urmă, ce legătură are fața de masă cu calitatea mâncărurilor.
Meniul, ca la orice restaurant chinezesc care se respectă, acoperă pagini întregi. Multe, multe și felurite. Nu băgați în seamă felurile de mâncare tăiate cu pixul, căci oricum mai rămân multe.
Fiind pe grabă, am ales o porție de creveți prăjiți cu susan. Și, ca o premoniție, am zis să merg și pe un clasic pui Gong Bao, că tare mă ardea să simt niște picanterii chinezești. Ceaiul verde comandat a venit rapid. Doar că într-un pahar de apă, fără nicio legătură cu cănile chinezești de ceai. O fi criză și pentru chinezii din România. Repejor a sosit și puiul cu multe, multe ingrediente, doar că a venit neînsoțit de măcar un vas micuț în care să regăsești din sosurile chinezești. Ardeii iuți, vai, erau mai mult decât de austeritate. Practic, doar cu ceva noroc simțeai gustul picant al puiului Gong Bao. În contrabalanță, parcă, peste toată mâncarea plutea o mireasmă gelatinoasă de ingrediente care au stat mult și bine într-un congelator comunist. Sosul de soia părea întărit cu făină, astfel încât numai rădăcina de ghimbir mai salva ceva din ce ar fi trebuit să însemne un pui Gong Bao. Însă mâncarea aceasta s-a dovedit salvarea, când la masă au ajuns și creveții. Creveți e un mod de a spune, căci în farfurie nu puteai distinge urmă de așa ceva. În locul lor erau îngrămădiți un fel de cocoloși pufoși de varii dimensiuni, al căror gust aducea vag a mămăligă. Imaginea creveților rumeniți, cu codițele intacte și acoperiți delicat de susan, era înlocuită pe farfuria de la restaurantul Beijing de un maldăr galben de astfel de cocoloașe, sub care se mai distingea parcă ceva frunze de pătrunjel care adăposteau câteva urme de susan. Oricât m-am forțat, mâncare era pur și simplu nedigerabilă. Am terminat, prin urmare, puiul Gong Bao, dar numai până la nivelul sosului, fără să am curajul de a înghiți restul de ingrediente, în afara alunelor. Dar nici pentru acestea nu garantez.
Nota de plată, deloc mică pentru calitatea mâncării: 22 de lei pentru așa-zișii creveți, 16 lei pentru pui și 2,5 lei pentru ceai.
Încă un sfat: la toaletă, mergeți doar dacă vreți să vă amuzați de uscătorul pentru mâini, al cărui sistem automat de pornire a fost înlocuit de un inventiv buton ”la picior”. Evident, defect.

Conmucius

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3409

Comentarii

9 comentarii

Beculyt

Acum 12 ani

Mda, lăsând la o parte calitatea îndoielnică a restaurantului (eu, personal, nu am curaj să intru acolo !!), există şi câteva greşeli de exprimare în acest articolaş demn de Turnul Sfatului :\"doar că a venit neînsoțit de nici măcar un vas micuț în care să regăsești din sosurile chinezești. \" Nu ştiam că asta este exprimarea corectă, dar la ce să te aştepţi de la ei, săracii ? fac tot ce pot !!! Încă o dată vedem dovada jurnalismului de prima mână !!!
Raspunde

Pretentiosi

Acum 12 ani

Restaurantele chinezesti sunt foarte diferite intre ele (asta nu inseamna ca pe undeva se mananca mai prost decat in alte parti). La Beijing au bucatar chinez. In alte parti (care se considera restaurante cu pretentii), doar romanii gatesc.
Raspunde

TS

Acum 12 ani

dute-n***mea la hilton ca te dau aia afara de nespalat
Raspunde

ana

Acum 12 ani

de toata jena articolul. te-au pus sa platesti,ai`? de aia nu ti-a placut. asa faceti voi jurnalistii lu` peste de pe la sibiza. la beijing am mancat cea mai buna mancare chinezeasca de 2 ani incoace. degeaba faci tu reclama mascata la toate pasarile jegoase cu restaurante din sibiu.
Raspunde

Alex

Acum 12 ani

Nu arata foarte bine locatia, dar mancarea este foarte buna. Ieri am fost acolo, am mancat pui Gong Bao si a costat 9.5 lei. Probabil e greu din punct de vedere financiar sa fii jurnalist de mana a zecea si scrii tot ce ti se comanda, dar incearca macar sa minti mai bine.
Raspunde

Hasibusi

Acum 5 ani

Pui Gong Bao :-) O fost odata catelusul cu parul cret, prajit cu rata furata din cotet, Rata- Bejing ...
Raspunde

Simona

Acum 12 ani

Mancarea este foarte buna la restaurant
Raspunde

Cristi

Acum 11 ani

Restaurantul nu e unul de lux, dar mancarea e de la buna in sus.
Raspunde

Xiao Ming

Acum 5 ani

Daca cineva mancat mancare adevarat china atunci sti ca vorbesti adevarat jurnalist.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus