Mâncarea chinezească e bună. Genială, chiar, și foarte, foarte sănătoasă. Doar că nu orice restaurant poartă lămpi chinezești la intrare poate și garanta o mâncare ”a la urmașii lui Confucius”. Este exemplul restaurantului Beijing, de pe strada Conrad Haas, la doi pași de Piața Armelor.
Dacă mergeți dincolo de miezul zilei, aveți toate șansele să găsiți cam gol locul, deci nu trebuie să vă faceți griji că nu găsiți mese. Și, prin urmare, puteți admira nestingheriți florile de plastic din vazele de pe masă sau igrasia de pe pereți. Eventual vă faceți și un pic de curaj, căci, până la urmă, ce legătură are fața de masă cu calitatea mâncărurilor.
Meniul, ca la orice restaurant chinezesc care se respectă, acoperă pagini întregi. Multe, multe și felurite. Nu băgați în seamă felurile de mâncare tăiate cu pixul, căci oricum mai rămân multe.
Fiind pe grabă, am ales o porție de creveți prăjiți cu susan. Și, ca o premoniție, am zis să merg și pe un clasic pui Gong Bao, că tare mă ardea să simt niște picanterii chinezești. Ceaiul verde comandat a venit rapid. Doar că într-un pahar de apă, fără nicio legătură cu cănile chinezești de ceai. O fi criză și pentru chinezii din România. Repejor a sosit și puiul cu multe, multe ingrediente, doar că a venit neînsoțit de măcar un vas micuț în care să regăsești din sosurile chinezești. Ardeii iuți, vai, erau mai mult decât de austeritate. Practic, doar cu ceva noroc simțeai gustul picant al puiului Gong Bao. În contrabalanță, parcă, peste toată mâncarea plutea o mireasmă gelatinoasă de ingrediente care au stat mult și bine într-un congelator comunist. Sosul de soia părea întărit cu făină, astfel încât numai rădăcina de ghimbir mai salva ceva din ce ar fi trebuit să însemne un pui Gong Bao. Însă mâncarea aceasta s-a dovedit salvarea, când la masă au ajuns și creveții. Creveți e un mod de a spune, căci în farfurie nu puteai distinge urmă de așa ceva. În locul lor erau îngrămădiți un fel de cocoloși pufoși de varii dimensiuni, al căror gust aducea vag a mămăligă. Imaginea creveților rumeniți, cu codițele intacte și acoperiți delicat de susan, era înlocuită pe farfuria de la restaurantul Beijing de un maldăr galben de astfel de cocoloașe, sub care se mai distingea parcă ceva frunze de pătrunjel care adăposteau câteva urme de susan. Oricât m-am forțat, mâncare era pur și simplu nedigerabilă. Am terminat, prin urmare, puiul Gong Bao, dar numai până la nivelul sosului, fără să am curajul de a înghiți restul de ingrediente, în afara alunelor. Dar nici pentru acestea nu garantez.
Nota de plată, deloc mică pentru calitatea mâncării: 22 de lei pentru așa-zișii creveți, 16 lei pentru pui și 2,5 lei pentru ceai.
Încă un sfat: la toaletă, mergeți doar dacă vreți să vă amuzați de uscătorul pentru mâini, al cărui sistem automat de pornire a fost înlocuit de un inventiv buton ”la picior”. Evident, defect.
Conmucius
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Gong Bao , Conrad Haas , Piaţa Armelor
Vizualizari: 3409
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Gic@
Acum 6 ore
Not Vivi Dragan
Acum 7 ore
CA
Acum 7 ore
Steve
Acum 7 ore
CA