Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Copiii sibieni primesc laptele, cornul și merele peste două săptămâni

Copiii sibieni primesc laptele, cornul și merele peste două săptămâni

Elevii și preșcolarii din județul Sibiu vor mânca la școală fructe din Hunedoara, vor bea lapte din Timiș, iar produsele de panificație le vor fi aduse fie din Dolj, Alba sau Ilfov.

Autoritățile județene anunță finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor de furnizare a produselor prevăzute pentru elevii și preșcolarii sibieni, în cadrul a ceea ce a devenit acum programul “Laptele și cornul“. Contractele au fost semnate cu o întârziere de peste trei luni, din cauza birocrației generată de la nivel central, prin urmare copiii sibieni vor primi mâncare și fructe de luni 14, ianuarie 2019.

“Conform contractelor, pe parcursul unei săptămâni, copiii primesc două porţii de mere/mere și pere cu o greutate minimă de 100 grame (în zilele de joi și vineri), două porţii de lapte UHT (în zilele de marți și miercuri) și o porție de produs lactat - iaurt cu minim 1,8% grăsime (în ziua de luni) şi cinci porţii de produse de panificaţie cu greutate de 80 grame (corn/baton, alternative cu biscuiți/covrigi din făină integrală fără adaos de zahăr sau îndulcitori şi alţi aditivi alimentar (livrare în ziua de luni și miercuri). Pentru diversificare, făina integrală folosită la prepararea produselor de panificaţie va conţine amestecuri de seminţe (floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac)“, se arată într-un comunicat emis de Consiliul Județean Sibiu. Contractele semnate sunt multianuale, fiind valabile și pentru anul școlar 2019 – 2020.

Cine furnizează?

Cei 42.000 de preșcolari și elevi sibieni în discuție vor primi lapte sau produse lactate furnizate de SC Simultan SRL din județul Timiș (care a mai avut un contract similar la Sibiu în 2015). La fel, și fructele (mere sau pere) vor fi livrate de o firmă care a mai câștigat acest contract, respectiv SC Prioritar Impex SRL, din Hunedoara.

În cazul produselor de panificație, însă, furnizorii sunt diferiți pentru cele trei zone în care a fost împărțit județul, începând din acest an. Astfel, în zona 1 (care include Mărginimea Sibiului și Țara Oltului, aprox. 9.500 de elevi) furnizor a fost angajată SC Isis – Pan SRL, din județul Dolj. În zona 2 a județului (Țara Secașelor și municipiul Sibiu, aprox. 16.000 de elevi), furnizor est SC Logistic Media Pop Art din județul Alba, iar în zona 3 (Valea Hârtibaciului, Valea Târnavelor și zona Mediașului, tot aproximativ 16.000 de elevi) – SC GTPD SRL, din județul Ilfov.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Călin

Acum 3 ani

Ce usor au strecurat in comunicat cei din Consiliul județean ca vina pentru 4 luni (nu 3) de intarziere este la nivel central. Presa nu intreaba.... CJ stia de program dar s-a apucat de licitatii f f tarziu. Rusine!
Raspunde

ToTo

Acum 3 ani

va rog, nu mai dati lapte si corn, mi-e si jena sa spun dar le cam arunc la gunoi, în special cornul. Nu cred ca exista in Transilvania vreo familie care sa nu-si permită 80 de bani pentru un corn. e pacat de produse, Nu puteti sa furați banii direct fără să mai livrati lapte si corn, ?
Raspunde

Dana

Acum 3 ani

Nu mai sunt vaci sau oi in Sibiu, daca trebuie aduse in Olt sau Hunedoara ?... sau acolo se pot aranja spagile mai bine si se pot plati 8 lei pentru un corn si 15 pentru un lapte, pe hartie cand ele costa probabil 1 leu fiecare ? Poate ne lamureste "ministerul" "invatamantului" intr-o zi despre costurile reale ale acestui program. Exista internet, calculatoare, acum totul poate fi facut public, foarte usor.. dar nu, nu in penalistan.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus