Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Cei care investesc in criza: Continental, Polisano, SNR, Marquardt...

După Marquardt, compania care și-a dublat recent suprafața de birouri și de producție în Zona Industrială Vest, alte două nume mari alocă fonduri pentru extinderea spațiilor aflate la Sibiu: Continental Automotive și SNR Rulmenți. Brandl Ro se  pregătește pentru același lucru. Dar nu numai multinanționalele investesc în aceste vremuri care fac să tremure mulți oameni de afaceri. Un exemplu este cel al Polisano, care își va extinde primul spital privat deschis în România, cel de pe strada Constituției.

SNR Rulmenți a început deja

Ultimul nume important din Zona Industrială Vest care a obținut documentația necesară demarării lucrărilor de extindere a spațiilor de producție SNR Rulmenți. Compania de origine franceză intenționează să folosească aproape 9.000 de metri pătrați amprentă la sol, pentru a crea aproape 10.000 de mp de suprafață utilă producției și birourilor. Extinderea fabricii SNR Rulmenți este preconizată să consume peste 5,1 milioane de lei numai pentru ridicarea halei. SNR Rulmenți este printre primele companii internaționale care a venit la Sibiu, în – pe vremea aceea – nou creata Zonă industrială vest. După cum îi spune și numele, compania produce la Sibiu rulmenți, însă face parte dintr-un extrem de puternic concern francez, care activează în industrie, în aeronautică, dar și în industria auto sau cea a serviciilor. Firma angajată de francezi pentru ridicarea noii hale este ConA, compania sibiană începând deja lucrările.

9.500 de metri pătraţi în plus, pentru Continental

Rradel & hahn, din judeţul Timiş, este proiectantul şi antreprenorul general contractat de Continental Automotive Systems pentru extinderea halei de producţie şi logistică, ridicarea unui nou corp administrativ, a unei cantine şi amenajarea de drumuri şi locuri de parcare. Valoarea lucrărilor de construcţie este aproximată la 17,5 milioane de lei, iar termenul de finalizare prevăzut de autorizaţia de construcţie este iunie 2014. Imensa companie estimează, în acest an, o cifră de afaceri la nivel global de 29,5 miliarde de euro. În afara celor 9.500 de mp, suprafaţă utilă, ce vor fi amenajaţi la Sibiu, tot în această vară, Continental a demarat lucrările la un nou centru de inginerie şi laboratoare de testare în Timișoara. Investiţia ce acoperă o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi este cifrată la 20 de milioane de euro.

Marquardt Schaltsysteme, dezvoltare pe fonduri europene

Nu mai departe de anul trecut, cei de la Marquardt și-au dublat, practic, suprafața de producție și numărul de angajați, în fabrica ce a început să funcționeze la Sibiu în 2006. În cursul acestei  primăveri, cei de la Marquardt au obținut un nou certificat de urbanism pentru extinderea și dezvoltarea fabricii situatepe strada Munchen, unde se produc componente electronice pentru industria auto. Compania va investi în dezvoltarea fabricii de la Sibiu nu mai puţin de 100,69 de milioane de lei. 17,2 milioane de lei din aceşti bani reprezintă contribuţia UE prin POS „Creşterea competitivităţii economice”, iar alte 2,8 milioane de lei reprezintă contribuţia Guvernului României. Termenul de finalizare a lucrărilor de dezvoltare este 22 martie 2014.
Tot la stadiul de certificat de urbanism se află și cei de la Brandl Ro. Compania de origine germană producătoare de componente pentru caroserii auto, a obținut un certificat de urbanism pentru extinderea fabricii prin mărirea halei de producție existentă, aflată pe strada Turda.

Primul spital privat din România se extinde

Dr. Ilie Vonica este cel care a deschis primul spital privat din România. Situat la Sibiu, pe strada Constituției, spitalul va fi extins în urma unei investiții realizate pe cei aproape 600 de mp din spatele actualului Spital Polisano. În clădirea ce va avea regim de înălțime S+P+2E+M va fi amenajată o suprafață utilă de aproape 2.700 de mp, în urma unei investiții calculată acum la 2,82 de milioane de lei. Autorizația de construcție pentru extinderea spitalului și ambulatoriului a fost obținută la începutul acestui an, având un termen de valabilitate de 12 luni. Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut, însă, abia peste 48 de luni. „Investiţia este în curs de proiectare. După ce vom trece de toate detaliile de ordin tehnic, spre sfârşitul anului, vom putea spune mai multe despre această investiţie”, a declarat Ilie Vonica, pentru Turnul Sfatului.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus