Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Primaria i-a pus sechestru pe casa pentru amenzi de circulatie si alte datorii

Pentru datorii calculate la 24.000 de lei, cu tot cu accesorii, unui locuitor al comunei Şura Mică primăria i-a pus sechestru pe casă. „Alţii au datorii de miliarde şi eu...”, protestează omul, care a primit cea mai mare amendă de la Autoritatea Vamală.

Primăria Şura Mică a întocmit proces verbal de sechestru asupra imobilelor deţinute de Gheorghe Secheli, în vârstă de 60 de ani, în cursul zilelor trecute. Potrivit procesului verbal, Secheli a fost somat să-şi plătească datoriile încă din 1 iulie 2010. Obligaţiile fiscale puse pe seama lui Secheli sunt din cele mai diverse: impozitul pe construcţii (369 de lei), pe terenuri (228 de lei), taxa pentru Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă (46 de lei), cea pentru serviciile de pază (192 de lei) sau taxa pentru salubritate (273 de lei). Cele mai mari sume, însă, sunt trecute la capitolul „amenzi diferite” – 22.290 de lei. La această sumă s-au calculat şi accesorii în valoare totală de 651 de lei. În total, lui Gheorghe Secheli îi sunt ceruţi 24.049 lei. „Sunt şi amenzi de circulaţie, mai multe, dar este şi una mai mare, aplicată de cei de la Vamă. Sincer, nu ştiu dacă vor fi recuperate aceste datorii”, a declarat Dorel Marcu, primarul din Şura Mică.

„Să aibă răbdare”

Contactat de Turnul Sfatului, Gheorghe Secheli spune că nu ştia de sechestru. „Am o amendă de plătit, atâta tot. Şi încă mă judec, se va face revizuirea dosarului. E nebun inspectorul acela fiscal. I-am spus să aibă răbdare, ce se grăbeşte aşa?”, a declarat Gheorghe Secheli. El a atacat în instanţă mai multe amenzi de la Poliţie, dar a contestat şi amenda primită de la Autoritatea naţională a Vămilor, prin Direcţia regională pentru accize şi operaţiuni vamale. „Acolo e amenda cea mare, de vreo 200 de milioane de lei. Auzi, să îmi pună mie pe casă, când alţii au datorii de miliarde”.

Urmează executarea

Procesul lui Secheli împotriva amenzii primită în 2010 de la Autoritaea vamală s-a încheiat în 21 iulie, când Tribunalul Sibiu a respins recursul formulat de bărbatul din Şura Mică. După pronunţarea sentinţei, la nici o lună, Biroul fiscal din cadrul Primăriei a instituit sechestru pe casa de 92 de mp, pe anexele gospodăreşti de 112 mp şi pe curtea aferentă acestor construcţii, în suprafaţă de 250 de mp. „Bunurile imobile sechestrate sunt indisponibilizate cât timp durează executarea silită. Dacă obligaţia fiscală nu este plătită în termen de 15 zile, se va proceda la valorificarea bunurilor sechestrate, conform legii”, se arată în procesul verbal de instituire a sechestrului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Hotii

Acum 12 ani

Statul ia numai de la cei saraci, ii lasa pe drumuri!
Raspunde

eugen

Acum 12 ani

asa-i trebuie daca nu a stiut sa fure un miliard!
Raspunde

valeria

Acum 12 ani

daca si romanii ar intelege ca nu poti face ce vrei,ca se nu platesti obligatiile,ceea ce consumi.,sa te porti civilizat ca sa eviti amenzi;atunci in aceasta tara s-ar traii muuult mai bine!!!!!!!!!!!
Raspunde

Dula Secheli, țepar de meserie.

Acum 6 ani

Sunt nebuni ca nu i-au făcut nimic pana acum autoritățile, la adresa aia locuiește Dula, nu are 60 de ani și are peste 200 de plângeri la poliție ca circula cu taxiul fără sa plătească, a luat bătaie de s-a cacat pe el de la taximetriști și tot mai are tupeul sa facă comanda la taxi și sa nu plătească când ajunge in sura mică! Nu mai zic ce șmecherii și Tepe mai da prin piața cibin sau pe la târg, joaca la păcănele, conduce fără permis mașini cu acte false! Gunoiul asta trebuie închis intr-o mina de cărbuni pt tot restul vieții.
Raspunde

BACILA ALEXANDRU

Acum 3 ani

Tepar si drogat si fara permis conduce asa este
Raspunde

BACILA

Acum 2 ani

Mai nou face TIK -TOK
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus