Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Avem ministru la Sanatate. Este primul ministru care a vorbit in maghiara la depunerea juramantului

Noul ministru al Sănătății, Ritli Ladislau a depus, miercuri seară, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, rostind la sfârşit şi câteva cuvinte în limba maghiară, la eveniment fiind prezenţi premierul, preşedintele Camerei, reprezentanţi ai Guvernului, precum şi preşedintele CNAS.

Noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, a rostit, miercuri, la ceremonia desfăşurată la Palatul Cotroceni, ultima parte a jurământului de învestitură - "Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" - atât în limba română, cât şi în limba maghiară. ”Aşa să-mi ajute Dumnezeu! Isten engem úgy segéljen!", a spus Ritli Ladislau, la încheierea jurământului.
În finalul ceremoniei, preşedintele Traian Băsescu a avut o scurtă intervenţie, spunându-i noului ministru al Sănătăţii că speră să înţeleagă ceea ce predecesorul nu a înţeles, că nu se pot da alţi bani la sănătate până nu se închid robinetele prin care se scurg bani spre ale direcţii, nu spre bolnavi, informează Mediafax. "Nu am să spun nimic în afara a ceea ce am discutat înainte de învestirea dumneavoastră. Vreau să ştiţi că dau o atenţie deosebită evoluţiilor reformei în sistemul de sănătate. Vreau să înţelegeţi ceea ce precedesorul dumneavoastră nu a înţeles, că nu se pot da alţi bani la sănătate până când nu închidem robinetele prin care se scurg bani de la sănătate, dar nu înspre bolnavi, ci înspre alte direcţii. Vă doresc mult succes în îndeplinirea mandatului", a spus Traian Băsescu.

Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

raduradu

Acum 12 ani

dati-le foc....bag p00la in ei de huni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus