Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Ministerul Educatiei propune cercetasilor sa se implice in proiectul "Scoala altfel"

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea le-a propus cercetaşilor să se implice în proiectul "Şcoala altfel", prin care o zi pe săptămână programul orar se va desfăşura după un model diferit de cel din prezent.

Invitaţia prin care Oana Badea le-a propus cercetaşilor sprijin în proiectul "Şcoala altfel" a fost lansată în deschiderea celei de-a cincea ediţii a Jamboreei Naţionale Româneşti, organizată la Sălişte, judeţul Sibiu, de "Cercetaşii României".
"Vă lansez o provocare vouă, cercetaşilor români. Vă propun ca una din zilele «şcolii altfel» să se desfăşoare în spiritul cercetăşiei. De aceea, Ministerul Educaţiei aşteaptă de la voi programul unei astfel de zile. Cred cu tărie că valorile pe care le promovaţi, încrederea în sine, toleranţa, respectul faţă de ceilalţi, conservarea mediului, asumarea responsabilităţilor şi a obiectivelor de dezvoltare personală sunt valori de care au nevoie toţi tinerii noştri", a spus secretarul de stat Oana Badea, citat de Mediafax.
Programul rezultat în urma dialogului dintre reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai Organizaţiei "Cercetaşii României" va fi propus şcolilor pentru implementare în perioada 2-6 aprilie 2012.
A cincea Jamboree Naţională Românească are loc la Sălişte şi reuneşte peste 1.200 de cercetaşi din ţară şi din străinătate.
Programul jamboreei se bazează pe două principii: "învăţarea prin acţiune" şi "viaţa în natură". Evenimentul include activităţi cercetăşeşti tradiţionale, explorarea zonei Mărginimii Sibiului, concursuri şi muncă în comunitate, în cadrul unor proiecte locale.
Ultima Jamboree Naţională Românească a avut loc la Braşov, în anul 1936. Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" a fost reînfiinţată în 1990 şi are circa 2.500 de membri în 53 filiale în toată ţara.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus