Sâmbătă,
25.03.2023
Partial Noros
Acum
16°C

Maratonul de noapte. 42 de kilometri in bezna

Ei bine, nu chiar în beznă, pentru că iluminatul public va funcționa, pe toată durata evenimentului. Dar asta nu înseamnă că maratonul de la Sibiu nu este unic din lume. Singurul maraton de noapte din lume începe la Sibiu sâmbătă, la ora 19. Concurenții vor avea de alergat peste 42 de kilometri iar organizatorii așteaptă în jur de 1000 de concurenți și peste 4000 de spectatori. Maratonul de noapte este organizat de ASCER iar principalul său scop este strângerea de fonduri pentru evenimentul principal al asociației, „Bursa pentru România”. „Unicitatea acestui proiect constă în faptul că la această oră, nicăieri în Europa nu se desfășoară un astfel de maraton, la Sibiu fiind singura cursă de gen care se va desfășura pe timp de noapte. Pe lângă latura educativă și sociala a evenimentului, această acțiune va deschide noi perspective de interes pentru turiștii care fie vor dori să participe activ în cadrul competiției, fie vor asista în calitate de spectatori”, spun organizatorii evenimentului. Distanța curselor de maraton este unică, de 42,195 kilometri, reglementarea distanței fiind făcută la Jocurile Olimpice de la Paris, din 1924. Maratonul de noapte de la Sibiu este împărțit pe patru categorii. În cea principală se pot înscrie persoane peste 16 ani, care vor avea de alergat cei 42,195 de kilometri într-un timp limită de 5 ore și 30 de minute. Cursa Copiilor se întinde pe 2.5 kilometri iar în ea se pot înscrie micuții între 6 și 12 ani, startul acestei curse urmând să fie dat sâmbătă, 20 august, la ora 12. Tot la startul de noapte se vor alinia și concurenții categoriilor Half Maraton, care vor avea de alergat doar puțin peste 20 de kilometri și Veteranii, care vor alerga 4 kilometri. Vârsta minimă pentru înscrierea la categoria Veterani este 50 de ani. Taxele de participare sunt de 50 de lei pentru categoriile Maraton și Half Maraton și de 25 de lei pentru Cursa Copiilor și Cursa Veteranilor.

„Pentru a permite desfăşurarea acestui maraton, instituţiile abilitate au aprobat următorul traseu ce urmează a fi parcurs de participanţii la eveniment: Str. Nicolae Bălcescu - Bd. Vasile Milea - str. Rahovei - str. Calea Dumbrăvii - str. Ludoş - Calea Poplăcii - Bd. Victoriei - str. Andrei Şaguna - Şos. Alba Iulia - str. Malului - str. Râului - str. Malului -str. Nicolae Teclu - str. Bâlea - str. Ştefan cel Mare - str. Semaforului - str. Rahovei - Bd. Mihai Viteazu - str. Calea Dumbrăvii - str. Siretului - str. Gheorghe Dima - str. Rahovei - DN 1 - Bd. Vasile Milea - str. Victoriei - Parcul Sub Arini - str. Victoriei - str. Calea Poplăcii - str. Ludoş - str. Calea Dumbrăvii - Bretea - str. Nicolae Bălcescu. Circulaţia pe aceste străzi va fi oprită pentru scurt timp, doar pentru a permite trecerea plutonului. Participanţii la trafic sunt rugaţi pe această cale să circule cu foarte mare atenţie pentru a evita eventualele incidente şi, în măsura în care acest lucru este posibil, să evite aceste străzi în perioada menţionată”, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus