Duminică,
28.02.2021
Parțial Noros
Acum
3°C

Circulatie ingreunata pe DN7

 

Pompierii militari vâlceni au intervenit, vineri, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, în localitatea Bujoreni, pentru a asigura măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la un camion încărcat cu aproximativ 25 de tone de azotat de amoniu, care prezenta scurgeri din încărcătură.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea (ISU) Vâlcea, plutonier major Octavian Fulger, camionul transporta marfa în Bulgaria, iar scurgerea din încărcătură s-a produs în momentul în care şoferul a frânat brusc pentru a evita impactul cu un vehicul apărut în faţă de pe un drum lateral, transmite corespondentul Mediafax.
 
În momentul frânării, mai mulţi saci plini care cântăresc aproximativ 500 de kilograme fiecare s-au spart, iar încărcătura acestora s-a scurs pe asfalt.
"Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «General Magheru» al judeţului Vâlcea au intervenit în localitatea Bujoreni, pe DN 7, Râmnicu Vâlcea - Sibiu, pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la camionul încărcat cu circa 25 de tone de azotat de amoniu, care prezenta scurgeri din încărcătură", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.
 
Potrivit sursei citate, pentru a evita producerea unor "incidente nedorite", autocamionul a fost scos în afara părţii carosabile, iar pom;pierii au verificat dacă există scurgeri de carburant din rezervorul camionului, după care a fost luată măsura deconectării cablurilor de alimentare cu energie electrică", a mai spus Fulger.
 
La ora transmiterii acestei stiri, se fac demersuri pentru asigurarea unui utilaj necesar mutării sacilor sparţi şi înlocuirii acestora. În zona unde a avut loc incidentul, traficul rutier se desfăşoară cu restricţii de viteză.
 
În urmă cu şapte ani, un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat după un incendiu izbucnit la cabina autovehicului. În urma deflagratiei si-au pierdut viata şapte pompieri, nouă civili şi doi jurnalişti. Alte 13 persoane au suferit răni grave în urma cărora au rămas infirme ori marcate pe viaţă.
 
În urma accidentului, Ion Gherghe, directorul adjunct al Combinatului Chimic Doljchim, care a produs azotatul de amoniu, şi Mihai Gună şi Ionel Neagoe, administratorii societăţilor de transport implicate în transportul îngrăşământului fără măsuri de siguranţă au fost condamnaţi pentru omor din culpă la câte patru ani de închisoare cu executare, ei fiind obligati să plătească familiilor victimelor şi răniţilor despăgubiri de 3,2 de milioane de lei şi 430.000 de euro.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus