Joi,
21.01.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Ministrul Agriculturii promite ajutor primariilor blocate prin procese

Prezent la Alba Iulia pentru o întâlnire cu primarii din mediul rural din toată Regiunea Centru, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că se are în vedere o iniţiativă parlamentară pentru sancţionarea celor care contestă licitaţiile în mod nejustificat. „Am contractat proiectul pentru apă şi canalizare în 2009. Cred că noi avem cea mai contestată lucrare, am ajuns în instanţă până la Curtea de Apel Alba Iulia. Sperăm să ne încadrăm în termene, iar lucrările să fie de calitate“, a spus Gheorghe Damian, primarul Ciugudului. Alţi primari de comune din Mureş, Sibiu, Braşov, Hargita şi Covasna se confruntă cu aceeaşi situaţie.
Ministrul Valeriu Tabără a declarat că se va încerca remedierea situaţiei printr-o iniţiativă parlamentară care să-i sancţioneze pe toţi cei care contestă proiectele. „Sper să modificăm legea în aşa fel încât cei care sunt contestatari de profesie, şi din păcate sunt foarte mulţi, să poată fi sancţionaţi şi penalizaţi. Dacă ai depus o contestaţie trebuie să fii sigur că ai fost neîndreptăţit participând la licitaţia respectivă. Ai pierdut această contestaţie, plăteşti pentru întârzierile cauzate. Chiar dacă sunt intervale mici de analiză, soluţionarea contestaţiilor cauzează pierderi“, a spus Valeriu Tabără.
Acesta a precizat că se discută simplificarea problemei achiziţiilor.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus