Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Oferta: Alegeri 2 in 1. Locale si parlamentare, o singura data

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că, teoretic, este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, însă oportunitatea acesteia va fi analizată în coaliţie, care va lua o decizie în acest sens. Întrebat dacă este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, premierul a răspuns: "Nu este o discuţie nouă aceasta, ea a avut loc şi cu mai mult timp în urmă. Teoretic este posibilă, vom analiza oportunitatea ei şi vom lua o decizie în acest sens", a declarat Boc citat de Mediafax.
Premierul, care s-a aflat, marţi, în comunele dâmboviţene Dobra şi Conţeşti, a spus că va exista o analiză a coaliţiei şi asupra posibilităţii eliminării sistemului de compensare la votul uninominal pentru alegerile parlamentare din 2012. "Coaliţia va începe de săptămâna viitoare o analiză cu privire la sistemul electoral. Vom discuta şi cu opoziţia. Deocamdată nu avem o formulă agreată la nivelul coaliţiei pentru că nu am început discuţiile", a adăugat Boc.
În 3 august, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la B1TV, că el poate lua în calcul cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare doar dacă această ipoteză vine din partea partidelor, precizând că, tehnic, o astfel de măsură este posibilă doar prin modificarea Legii administraţiei publice locale.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 197

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus