Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Statul va impozita cheltuielile in exces cu diurnele angajatilor din institutiile publice

Statul va impozita cheltuielile în exces cu diurnele acordate angajaţilor din instituţiile publice care sunt delegaţi sau detaşaţi în altă localitate în interesul serviciului şi va deduce integral aceste cheltuieli pentru veniturile din activităţi independente, potrvit unui proiect de ordonanţă.

Nivelul legal pentru cheltuielile cu indemnizaţiile pentru personalul din instituţiile publice va fi stabilit prin hotărâre a Guvernului, iar baza de impozitare va fi extinsă pentru partea care depăşeşte această limită, se arată în nota de fundamentare a proiectului care aduce modificări Codului Fiscal.

În prezent, la determinarea venitului net anual din activităţi independente este deductibilă cheltuiala în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice.

Premierul Emil Boc a declarat recent că "niciun leu" nu va fi tăiat din ceea ce este achitat în prezent, urmând însă ca, prin legea bugetului pe 2012 şi în funcţie de evoluţia pieţelor internaţionale, să fie stabilit ce drepturi vor fi acordate anul viitor.

Vizualizari: 153

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus