Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

A murit cineastul, publicistul si scriitorul Petru Maier-Bianu

 

Publicistul şi scriitorul Petru Maier-Bianu a murit, marţi, la Bucureşti, din cauza unei maladii incurabile, la vârsta de 64 de ani, a anunţat, miercuri, Fundaţia Culturală ACCUMM, citata de Agerpres.
 
Născut la Sibiu pe 2 septembrie 1947, Petru Maier-Bianu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1975, la secţia Imagine de Film. 
 
A lucrat ca operator, scenarist şi regizor la Studiourile Buftea şi la Televiziunea Română şi a realizat filme artistice şi documentare şi a publicat proză, eseuri şi poezie. 
 
În calitate de Preşedinte al Fundaţiei Culturale ACCUMM, create împreună cu soţia sa, pianista Verona Maier, a coordonat stagiunea muzicală "Iosif Sava" găzduită de Palatul Şuţu şi a decernat premii pentru muzică de scenă la Festivalul de Teatru Atelier.
 
În memoria scriitorului, cineastului şi prietenului Petru Maier Bianu, Festivalul Internaţional de Teatru Atelier va continua să acorde Premiul pentru muzică de scenă, premiu inventat şi acordat în ultimii zece ani de Fundaţia ACCUMM".
 
Înmormântarea va avea loc joi, 25 august, la ora 11.00, în cimitirul din localitatea Bolintin Deal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus