Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Borbely la Sibiu: vrem sa impadurim 30 la suta din suprafata tarii

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat joi, în deschiderea Festivalului internaţional al silvicultorilor, care se desfăşoară la Sibiu, că îşi propune mărirea suprafeţei de păduri din România la 30%.

"În prezent, în România avem 27,7% zonă de pădure. În 2010 am reuşit de şase ori mai multe împăduriri decât în 2009. În 2011 ne-am propus de două ori mai multe decât în 2010. Am reuşit astfel să putem mări, pentru prima dată, cu 0,3% suprafaţa pădurilor din România. Ne propunem să ajungem la o suprafaţă de 30% în viitorul apropiat, pentru că pădurea este prioritatea nu numai a noastră, ci o prioritate din punct de vedere al gestionării de mediu înconjurător", a afirmat Laszlo Borbely.

Ministrul a semnalat că probleme delicate sunt în ceea ce priveşte fondul privat la pădurilor.

"În prezent, Romsilva are 18.000 de angajaţi. Nu pot spune dacă sunt mulţi sau puţini, dar cu aceşti oameni ne facem treaba în ceea ce priveşte administrarea fondului Romsilva. Trebuie însă precizat că jumătate din pădurile din România au fost retrocedate, iar multe probleme delicate se petrec în fondul privat al pădurilor. Romsilva are contracte de colaborare cu instituţii ale statului, cum ar fi Poliţia, pentru a stopa tăierile ilegale şi vandalismele din pădure, care trebuie să recunoaştem se mai întâmplă în România", a spus ministrul.

Laszlo Borbely a fost prezent la deschiderea primei ediţii a Festivalului internaţional al silvicultorilor, care a reunit la Sibiu toate conducerile teritoriale Romsilva şi delegaţi din Polonia, Croaţia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ungaria.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 12 ani

n-o sa impaduriti nici 0.3%...pentru ca NU sunteti in stare de asa ceva
Raspunde

octogon

Acum 12 ani

In loc sa va chinuiti sa impaduriti 0,01% mai bine ati interzice sa se cheleasca ilegal 10-12%. Toate orasele din Romania, inclusiv Sibiul, si-au redus sensibil zonele verzi in favoarea imobilelor si parcarilor baietilor destepti care au promis cuminti ca respecta legea, ca apoi sa taie toti pomii care le stau in cale si sa nu replanteze nimic. Sigur ca suprafetele defrisate ilegal de Becali & & Co nu sunt scazute la socoteala ministrului...Cel mai mare proprietar particular de paduri in Romania este BOR, iar ea stim cum sta cu respectarea legii..
Raspunde

xx

Acum 12 ani

octogon, vorbim de paduri aici nu de parcuri
Raspunde

liu

Acum 12 ani

propun si eu acelasi lucru ca ministru asta, si tot ca el nu o sa fac nimic pentru asta ca e mai usor sa propui decat sa faci
Raspunde

Un avrigean

Acum 12 ani

La taierile care s-au facut in Harghita si Covasna se pare ca au aparut remuscarile si ministrelu are grija de boborul lui care voteaza asa cum trebuie dand-ui oxigen proaspat.O seara buna.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus