Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
19°C

Scoala de vara “Eu ALEG viitorul" pentru tineri din centre de plasament

30 de fete şi băieţi din centre de plasament din judeţul Sibiu au ocazia să se pregătească pentru viaţa pe cont propriu în cadrul unor tabere educative organizate de Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen - A.L.E.G. din Sibiu în perioada 15 august – 3 septembrie 2011.

 
10 tineri voluntari A.L.E.G. au iniţiat un proiect de educaţie non-formală, adresat unui grup de tineri în dificultate. Ei şi-au ales ca grup ţintă tinerii între 15 şi 20 de ani care sunt pe cale să părăsească centrele de plasament şi să înceapă viaţa pe cont propriu, având şanse mai mici de integrare în societate decât alţi tineri care beneficiază de sprijinul unei familii. Proiectul Şcoala de vară “Eu ALEG viitorul” beneficiază de o finanţare de 4200 Euro prin Programul Tineret în Acţiune, se arată într-un comunicat de presă. 
 
M. este unul din cei 14 tineri care au participat în perioada 15-20 august în Păltiniş la tabăra educativă adresată băieţilor. Tocmai a împlinit 18 ani şi are 3 fraţi, mai mulţi dintre ei fiind instituţionalizaţi pentru că familia nu i-a putut întreţine. Managerul de proiect, Miruna Roman – ea însăşi o tânără de 23 de ani şi membră A.L.E.G. din 2004 - îl prezintă ca pe “un tânăr cu minte agera si fire vesela pe care nu ai cum sa nu il indrăgeşti din prima. Deşi provine dintr-un mediu defavorizat, M. dovedeşte că dacă vrei cu adevarat atunci nimic nu este imposibil.  Unul dintre hobbiurile lui este informatica, dar are în plan şi proiecte umanitare, in special cele privind copiii institutionalizati”. Voluntarii A.L.E.G. au aflat că vrea să realizeze un proiect de sprijinire a tinerelor mame pentru a preveni abandonarea copiilor. În tabără, M. a aflat despre organizaţii neguvernamentale care îl pot ajuta să îşi pună proiectul în aplicare. 
 
Programul taberelor include sesiuni educative dimineaţa, jocuri şi sport în aer liber, o acţiune de ecologizare, vizionare de filme şi foc de tabără. În fiecare zi, este premiat un Om al Zilei - participantul cel mai activ, care drept recompensă a avut şansa să devină reporterul taberei şi să ia interviuri colegilor şi instructorilor si sa faca poze. Sesiunile educative se axează pe o variatate de teme care îi ajută pe tineri în viaţa pe cont propriu precum respectul de sine, incurajarea relatiilor sanatoase in cuplu, prevenirea traficului de fiinţe şi a consumului de droguri, dar şi lucruri practice precum realizarea unui CV şi prezentarea la un interviu de angajare.. Tabăra are şi invitaţi speciali de la AJOFM, Agenţia Regională Împotriva Traficului de Persoane, Asociaţia Crucea Albastră şi Agenţia Naţională Anti-drog tinerii dovedind un real interes fata de posibilitatile de angajare sau pericolele drogurilor La finalul taberei, fiecare participant îşi stabileşte propriul plan de dezvoltare personală scoţând în evidenţă lucrurile pe care îşi propune să le îmbunătăţească la el însuşi.
 
Şcoala de vară va continua în perioada  29 august – 3 septembrie cu tabăra pentru fete, apoi în perioada 15 septembrie – 15 octombrie cu activităţile practice de implicare comunitară a participanţilor la tabere, finalizându-se cu diseminarea rezultatelor în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi pe pagina web a organizaţiei A.L.E.G.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus