Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Basescu lauda Transalpina si Transfagarasanul

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să-l felicite, la plecarea de pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, pe directorul regional, pentru lucrările de la Transfăgărăşan.

"Aţi făcut treabă bună cu Transfăgărăşanul. Bravo! Aţi dormit acolo, am înţeles", i-a spus şeful statului constructorului.
 
Traian Băsescu a fost întrebat de unul dintre jurnaliştii prezenţi dacă a "făcut" Transalpina. "Am văzut altădată, nu anul acesta. Aţi trecut voi pe acolo, e frumos? Deja a devenit vestită. Toată lumea vrea să vadă Transalpina", a răspuns Traian Băsescu, citat de Mediafax.
 
Întrebat dacă va vizita Autostrada A3, Băsescu a răspunzând zâmbind: "O să merg. Ce altceva să fac?".
 
A3 este o autostradă în construcţie, de 565 km, ce urmează să pornească de la Bucureşti spre nord, să penetreze Munţii Carpaţi prin Valea Prahovei, să traverseze Podişul Transilvaniei pe diagonală, şi să ajungă, prin nordul Carpaţilor Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borş. Autostrada va lega oraşele Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Turda, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea.
 
Autorităţile române au împarţit Autostrada A3 în două proiecte independente : Autostrada Bucureşti – Braşov şi Autostrada Braşov – Cluj – Borş, numită şi "Autostrada Transilvania", punctul comun fiind oraşul Braşov.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

sibianul

Acum 12 ani

Transfăgărăşanul ii praf de la Balea Lac la Vidraru, multumim statului roman pt rovignieta pe care o platim pe drumrile nationale, mai ales pe DN 7C!
Raspunde

Al.Constant

Acum 12 ani

Rezulta ca directorul (gen. pt. DN7C) a dormit pe Trans. - pai se vede clar mai ales pe conturul lacului si pe DN7D (!!!) care ne-ar putea conduce la Cumpana -daca ar avea santurile la locul lor (dreapta-stanga) nu pe mijloc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus