Joi,
21.01.2021
Cer Senin
Acum
5°C

E-learning sau formare profesionala on-line pentru sportivi

Proiectul „E-learning pentru partenerii sociali” a fost prezentat oficial la Sibiu. Acesta dezvoltă un sistem de formare profesională dedicat sportivilor care, după terminarea carierei, își găsesc cu greu un loc de muncă sau chiar nu reușesc să se mai integreze social. Totodată, acest proiect se adresează și altor persoane din alte domenii de activitate.

Inițiativa și, bineînțeles, proiectul în sine aparține Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România(AFAN), căreia i s-a alăturat cu Blocul Național Sindical(BNS), dar și foarte mulți specialiști în domeniile de interes. Acestea sunt în număr de 12, și au fost alese în urma consultării a 5050 de sportivi din toată țara. Din cei 5050 de sportivi, 1000 oameni erau ieșiți deja din viața sportivă. „Cei 5050 de sportive au activat în 32 de sporturi. Pe lângă fotbal, sunt sporturi ca handbal, volei, sporuri de echipă, rugby. Sunt luate în considerare și sporturile pentru persoanele cu handicap”, a declarat Emilian Hulubei(foto centru), prim vicepreședintele AFAN.

Proiectul european permite, prin platforma de tip e-learning, accesul la cursuri de formare profesională prin intermediul Internetului. Cursurile vor putea fi accesate din interiorul paginii web pe care se va dezvolta platform. Examene se vor susține aât online, cât și în sala de curs. Absolvenții cursurilor vor intra posesia unor certificate de atestare, recunoscute de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților. „Un proiect european, o inițiativă a Asociației Fotbaliștitor Amatori și Nonamatori(AFAN) din România. O inițiativă venită în urma unei cercetări făcută pe un proiect ceva mai vechi, făcută pe sportivi și pentru sportivi, la care au răspuns cam 5050 de sportivi din toate domeniile, din toată țara. Printre foarte multe întrebări s-a pus și o problemă destul de interesantă: ce vor face sportivii după ce-și termină cariera? Pentru a găsi un astfel de răspuns s-a făcut un nou proiect, cel în care suntem acum, proiect care are deja un an de zile vechime.

Cursurile vor fi făcute pentru antrenorat, arbitraj, steward sportiv, administrarea societăților sportive, branding personal, refacere, dietă și nutriție, dezvoltare personală, managementul stresului, management de proiect, consiliere sportivă, jurnalism sportiv și organizare de evenimente cu caracter sportiv. Acestea vor fi domeniile pe care le vom dezvolta, toate vor fi incluse pe o platformă de tip e-learning”, a spus Lucian Vișcoțel(foto dreapta), managerul proiectului.

La început este vorba despre o platformă-pilot, cu ajutorul cărei vor fi instruite 80 de persoane din rândul sindicatelor, după care, într-un termen de șapte luni, platforma va putea fi folosită și de restul persoanelor de pe piața. Un an jumătate va dura formarea specialiștilor, timp în care aceștia vor urma cursuri ce se vor întinde pe cel puțin 350 de ore, din care 200 vor fi numai în format digital.

„În afară de această construcție vom construi și o rețea de formatori, o rețea de specialiști, cel puțin 80, din rândul sindicatelor care să preia aceste instrumente și să le furnizeze celor care au nevoie de formare. În primul rând sportivilor, pentru că împreună cu ei vom testa această platformă și fiecare dintre aceste cursuri, ulterior ea va fi folosită de toată lumea de pe piață. Acești 80 de specialiști vor fi formați pe timp de un an și jumătate, fiecare dintre ei vor urma un curs de formare specializat de cel puțin 320 de ore, dintre care 200 vor fi în format digital, în așa fel încât să învețe cum se construiește un curs, cum se utilizează și cum se furnizează un astfel de sistem puțin mai deosebit de formare”, a mai spus Lucian Vișcoțel.

La Sibiu a fost prezent și șeful arbitrilor de fotbal din România, Vasile Avram, care a spus că acest proiect „i-a căzut ca o mănușă”, deoarece la Convenția UEFA din ianuarie s-a decis, pentru viitor, suplimentarea numărului arbitrilor din fotbalul românesc, de la 5000, câți sunt în prezent, la 14-15.000. „La ora actuală, în România sunt 5000 de arbitri. Chiar în momentul în care am semnat Convenția UEFA, în ianuarie, ne-am asumat niște responsabilități, în sensul că vrem să creștem, în următorii ani, să ajungem la 14-15.000 de arbitri de fotbal în România. Acest proiect, mie, mi-a căzut ca o mănușă. Vrem on-line, vrem în direct, vrem și în sala la curs, vrem ca toți elevii de la școlile, indiferent că este băiat sau fată, a împlinit 14 ani, poate să participe direct, la el acasă, la acest curs. Atât predarea, dar și testarea o putem face on-line. În momentul în care el a participat, s-a înscris, l-am pregătit, l-am testat, îi dăm certificatul și îl și luăm în baza noastră de date. Automat, persoanele care au luat acest atestat și au participat la cursul nostru se și arondează la fiecare județ de unde participă. Îl ia în evidență, îl monitorizează și-l bagă la partea practică, îi dă să arbitreze jocuri la nivel de mini-fotbal, nivel copii. Eu am nevoie de acest proiect pentru a atrage cât mai mulți tineri spre activitatea de arbitraj, având în vedere că în ultimul timp, din păcate, noi constatăm că tinerii nu mai vin spre arbitraj, din diferite motive. S-a ivit această ocazie, s-a ivit acest proiect, organizat de către AFAN și noi arbitrii de fotbal din România nu ne-am putut permite să-l pierdem, în sensul că dorim să uniformizăm tot ce înseamnă formare de arbitrii, școală de arbitrii, în sensul că, atât prin participarea directă, la cursuri, în săli, cât și pregătirea profesională on-line, prin intermediul internetului. Este un proiect onorant pentru noi, un proiect care ne-a salvat, noi nu avem la momentul acesta o structură foarte bine organizată în ceea ce privește uniformizarea formării și educării arbitrilor în România”, a declarat Vasile Avram(foto stânga), președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor(CCA).

Pe lângă AFAN și BNS, în proiectul „E-learning pentru partenerii sociali” mai este implicată și o societate cu experiență în domeniu, din Portugalia. Valoarea totală a proiectului, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, este de 18.489.719 lei, iar durata acestuia se întinde pe trei ani.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus