Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Comisia prefectului: La Copsa trebuie stramutate familiile

Pentru a putea lucra în zona afectată este necesară strămutarea familiilor care locuiesc pe strada Dealului, este una din concluziile comisiei formate din ordinul prefectului Horațiu Răcuciu, care a analizat efectele alunecărilor de teren din orașul Copșa Mică. ”Pentru strămutarea familiilor, autorităţile locale au finalizat lotizarea unei parcele de teren pe str. Târnăvioara în vedera alocării de locuri de casă pentru cetăţenii afectaţi de alunecarea de teren care doresc să-şi ridice case noi, iar pentru cei care nu au această posibilitate s-a deschis şantierul de renovare a 20 de apartamente în blocul P1 din str. 1 Decembrie, cu sprijinul financiar extrem de rapid aprobat şi alocat de către Consiliul Judeţean Sibiu prin grija domnului preşedinte Martin Bottesch”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Copșa Mică. O altă analiză  comisiei arată că dealul afectat trebuie obligatoriu consolidat prin metode specializate de îmbunătăţiri funciare pentru a evita alunecarea masivului de pământ peste str. Plpilor şi drumul judeţean care face legătura cu comuna Valea Viilor.
Autorităţile locale speră că atenţia acordată problemelor din COpșa de către prefectul Horaţiu Răcuciu se va materializa prin alocarea fondurilor necesare de către Guvernul României pentru soluţionarea acestei probleme.
Din comisie fac parte reprezentanţii IJSU, Inspectoratului judeţean în construcţii, Comisariatului judeţean al Gărzii de mediu, Sistemului de gospodărire a apelor şi ai Administraţiei pentru îmbunătăţiri funciare.
Imediat după alunecările de teren din Copșa Mică, primarul orașului, Tudor Mihalache, a anunțat că lucrările de amenajare a celor 20 de locuințe necesare ar urma să coste aproximativ două milioane de lei.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus