Miercuri,
26.03.2025
Cer Senin
Acum
9°C

Patinatorii sibieni au venit cu tolba plina de medalii de la Campionatele Nationale

Cei 22 de patinatori ai Clubului Sportiv Societatea de Patinaj Sibiu s-au întors de la Târgu Mureș cu 29 de medalii(aur, argint și bronz), dar și cu foarte multe mențiuni și puncte în clasamentul general.

Timp de două săptămâni, în perioada 15-28 august, Mureșul a fost centrul țării în materie de patinaj pe role. Acolo s-au desfășurat ultima etapă de calificare la Campionatele Naționale, în paralel cu memorialul „Gall Karoly”, dar și finalele Campionatelor Naționale la toate categoriile de vârstă(copii, junior și seniori).

Sportivii sibieni, îndrumați de profesorii Cristina Andrei și Ion Armenciu, au pornit, la Mureș, o nouă luptă cu cronometrul, cu kilogramele, în sala de forță, dar mai ales cu canicula, ce –se pare – le-a dat cel mai mult de furcă în ultima perioadă. Rezultatele au fost pe măsură, deși au fost și situații în care sibienii au ratat de puțin medaliile mult dorite. De menționat este și faptul că aceste performanțe, care fac cinste orașului, au fost realizate fără ca patinatorii de la C. S. Societatea de Patinaj să aibă la dispoziție o pistă de role competitivă.

La ultima etapa de calificare la Campionatele Naționale, desfășurată în paralel cu memorialul „Gall Karoly”, s-au obținut nouă medalii în clasamentele generale(una de aur, patru de argint și patru de bronz) si, totodată, locul II pe echipe, cu 56 de puncte, după C.S.Petrolul Ploiesti, dar înaintea C.S.Mureșul Tg. Mureș. Iată și medaliații : Denisa Adamache – medalie de aur; Dan Dobrota, Iulia Vasilas, Rares Soloveiu – medalii de argint; Teodora Vasilas, Tudor Teodorescu, Nicolae Avram și Tabita Teusan – medalii de bronz.

Competiția de la Mureș a marcat și revenirea în activitatea competițională a profesoarei Cristina Andrei, care, după doi ani de pauză, a ocupat, la senioare, locul II și, implicit, a pus mâna pe medalia de argint.

Totodată, locuri de “puncte” au mai obținut: Rares Armenciu, Valentina Neamtiu, Ruxandra Bija si Bogdan Motronea – locurile IV, Cristina Apolzan Milea – locul V, iar Xenia Moldovan si Andrei Hordobet – locurile VI, în clasamentele generale.

La finalele Campionatelor Naționale, sibienii au cucerit 20 de medalii(una de aur, zece de argint și nouă de bronz). La categoria senioare, Cristina Andrei a cucerit cinci medalii de bronz (la 500, 1000, 1500, 3000m și în clasamentul general), în compania a două „lotiste”. La categoria juniori II – Dan Dobrota, elev al liceului Octavian Goga, a obținut patru medalii de argint (1000m, 1500m, 2500m si clasamentul general) si o medalie de bronz la 500m; La juniori III - Valentina Neamtiu, elevă a liceului „Onisifor Ghibu”, și-a surprins adversarele la 1500m și a câștigat bronzul, demonstrând calitati de fondistă. La categoria copii I – Denisa Adamache a recuperate după un start slab în prima zi și a reușit să câștige al doilea 500 de metri, dar și medalia de aur la 2 x 500m, bronzul de la 2 X 1000m și argintul în clasamentul general. Iulia Vasilas, elevă a Școlii Generale Nr. 4, la aceeași categorie, a obținut un argint la 2x1000m, dar ratarea din prima zi, de la 500m, a scos-o de pe podium, la doar 4 sutimi de secunda! Mezinul echipei, Rareș Soloveiu, la copii III- B, a concurat fără greșeală și a ocupat, în final, locuri secunde, deci medalii de argint, la toate cele trei probe.

La „Pursuit” fete, Denisa Adamache, Iulia Vasilas, Xenia Moldovan și Andreea Cimpoca au obținut medalii de argint, iar la baieti, Bogdan Motronea, Nicolae Avram, Catalin Ifrim și Andrei Hordobet s-au clasat pe locul trei, obținând fiecare medalii de bronz. La Pursuit-ul de junioare, Valentina Neamtiu, Ruxandra Bija, Teodora Vasilas și Madalina Berghea, au ocupat doar locul IV, la mai puțin de o secunda de podium. O comportare foarte bună au avut-o Ruxandra Bija, cel mai bun “graphic” la 2500m - locul IV în clasamentul general, Tabita Teusan, care a ratat „la mustață” medalia de bronz - locul IV în clasamentul general și Cristina Apolzan Milea - locul VI în clasamentul general. Rares Armenciu, concurând sub posibilități, a ocupat doar locuri V, la probe și în clasamentul general.

Sibienii au avut și două absențe de marcă, multiplii medaliați în ultimii ani, Larisa Chinces și Tudor Teodorescu, care, din cauza unor probleme medicale și familiale, nu au putut să reprezinte orașul la Mureș.

La final de an competițional, sportivii sibieni, în frunte cu mentorii lor, Cristina Andrei și Ion Armenciu, și-au dedicat medaliile obținute familiei, iubitorilor de patinaj din Sibiu, dar și celor care i-au sprijinit financiar. Totodată, aceștia și-au manifestat dorința de aputea să găzduiască, pe viitor, la Sibiu etape de campionat sau chiar finale ale concursurilor pe role. „Dedicăm aceste medalii tuturor celor care ne-au sprijinit financiar, iubitorilor de patinaj din Sibiu și bineinteles “sponsorilor ”- bunici și părinți. Dorim ca în curând să putem organiza și-n Sibiu etape de campionat sau chiar finale de concursuri pe role și, de ce nu, poate etape de Cupa Europei…”, au spus Cristina Andrei și Ion Armenciu, profesorii patinatorilor sibieni.

Plecarea patinatorilor sibieni la competițiile naționale a fost posibilă datorită unei cofinanțări a Consiliului Local și a Primăriei Sibiu, prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus