Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
-2°C

Primaria nu va acorda subventii la incalzire din bugetul local

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, afirmă că nu va acorda subvenţii la încălzire din bugetul local, iar dacă specialiştii vor propune creşterea preţului gigacaloriei din cauza eliminării subvenţiilor de la bugetul de stat "se va discuta în Consiliul Local", transmite corespondentul Mediafax.

Klaus Johannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă Primăria va acorda din bugetul local subvenţii la încălzire, pentru a compensa eliminarea acestora de la bugetul de stat, iar el a negat.
 
Când i s-a atras atenţia că, în aceste condiţii, preţul de producţie a gigacaloriei ar putea să crească foarte mult, Johannis a afirmat că "se va discuta".
"Dacă specialiştii vor propune o astfel de soluţie (creşterea preţului de producţie a gigacaloriei - n.r.), se va discuta în Consiliul Local", a declarat Johannis.
În municipiul Sibiu, agentul termic este furnizat către populaţia care a rămas branşată la sistemul centralizat de către două societăţi - SC Energie Termică şi Energosib, care aparţin de Consiliul Local Sibiu.
 
SC Energie Termică furnizează agent termic către 445 de consumatori, iar Energosib către 912 consumatori.
În iarna 2010-2011, la prima societate preţul de producţie a gigacaloriei era de 286,42 lei, iar la Energosib era de 338,59 lei. Statul acorda o subvenţie de 20,49 lei pentru o gigacalorie, iar bugetul local suporta o subvenţie de 52,76 de lei pentru o gigacalorie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

babulus

Acum 11 ani

Il doare in***pe sasalul parevenit si bandit de amarastenii Sibiului! De aia a scos si cursele low-coste de pe aeroporul Sibiu. Sa castige doar nemtalaii lui de la Lufthansa, asa cum face si sens giratoriu in capat la Mihai Viteazu, ca sa aiba vad alti nemtalai, aia de la Lidl. De romanii care traiesc ca vai de capul lor il doare drept in***pe sasul traficant de copii. Bine ca prostii de romani il voteza vesnic, cu perseverenta slugii analfabete!
Raspunde

xx

Acum 11 ani

babulus, las-o balta
Raspunde

darius

Acum 11 ani

nu sint romanii vai de capul lor,sint puturosi si lenesi.sa consume atit cit pot plati
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

gata cu pomana.care nu are la tara cu ei.....
Raspunde

Deea

Acum 10 ani

cum adica puturosi si lenesi mai?sunt atati care au muncit o viata intreaga si au 500 ron pensie ti se pare normal?gazul este foarte scump si factura cat ai vrea sa nu consumi tot vine 150ron....tu vezi ce scrii acolo \"darius\"?de ce sibienii nu ar beneficia de subventii?si pentru \"un sibian\"care nu si permite sa plateasca sa moara nu?mentalitatea romanului....nu o sa ne schimbam niciodata...
Raspunde

@. babulus

Acum 10 ani

Ai dacosu la dispozitie,gica contra.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus