Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Anca Boagiu: Daca totul merge bine, autostrada Sibiu - Pitesti va fi gata in 2016

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, are două vești proaste pentru sibieni. Prima este că singura porțiune din Coridorul 4 care nu este încă nici măcar proiectată este Sibiu - Pitești. A doua veste proastă este că după ce se va încheia și această parte de autostradă, accesul se va face contra-cost. "În ceea ce priveşte tronsoanele de autostradă, excepţie face tronsonul de la Sibiu la Piteşti, cel care nu are finanţare, urmează să-l lansăm în parteneriat public-privat, pe tronsoanele pe care le-am lansat până în prezent pe Coridorul 4, deci fără Sibiu - Piteşti, proiectarea este gata, în septembrie toţi contractorii să înceapă să şi lucreze. Termenul de finalizare al tronsoanelor de autostrăzi, exceptând Sibiu - Piteşti, este 2013. Sibiu - Piteşti, dacă totul merge bine şi identificăm investitori care să vină în parteneriatul public-privat, atunci ar trebui să fie gata în anul 2016, acesta este termenul estimat pe strategiiile de la minister. Tot în parteneriat public-privat urmează să fie realizat şi Comarnic - Braşov", a afirmat ministrul Transporturilor, citată de Mediafax.
Boagiu a menţionat că în prezent sunt în lucru peste 270 de kilometri de autostradă şi speră ca aproximativ 100 dintre aceştia să fie finalizaţi până la sfârşitul anului. "Astăzi sunt în execuţie 273 de kilometri de autostradă, preconizăm ca la sfârşitul anului să depăşim 100-125 de kilometri dacă se mişcă şi cei dinspre Ploieşti", a mai spus Boagiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 186

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 12 ani

n-o sa fie gata nici in 2023!!!nu conteaza ce zice tanti de la transporturi!!! 2012 este an electroral si ca de obicei nici iarba n-o sa creasca...NU ne mai aburiti!!!
Raspunde

sibianul

Acum 12 ani

s-au chinuit la centura noastra 10 ani - 17 km. Autostrada asta va fi gata prin 2030, dak avem noroc :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus