Miercuri,
10.09.2025
Cer Senin
Acum
22°C

Sfinte Pahomie, astia servesc porcul intreg!

Sincer, dacă nu ați fost de cel puțin trei ori cu mașina la Prima ca să știți la perfecție drumul, șansele să găsiți restaurantul din prima sunt minime. Și, pe de altă parte, și dați ați avea un traseu deja stabilit și bine cunoscut nu v-ar ajuta prea mult pentru că se lucrează în Gușterița în draci. E un mare șantier în care toate străzile par la fel. Ar fi mai simplu ca pe Podul Gării să vă legați la ochi și să vă ghidați doar cu ajutorul mirosului. Da, sigur ajunge până pe Podul Gării. Cu mașina sau după miros, ajungi la un moment dat pe strada restaurantului. O ghicești, e singura din cartier care geme de mașini. Parchezi 200 de metri după restaurant, pentru că e singurul loc liber. De afară, restaurantul pare mai mult un garaj. Iar nici interiorul nu e mai acătării. Dar, din vechile învățături ale bunicilor, în garaj se mânâncă cel mai bine. Iar faptul că restaurantul e plin ochi în fiecare clipă a zilei confirmă din plin această zicală.

Meniul nu e foarte gros, n-are nici brizbrizuri nici zeci de pagini de răsfoit. În trei-patru pagini ai ajuns la băuturi. Să comandăm, deci.

Dintotdeauna între Prima și Kontiki a existat un război surd pentru titlul de „cea mai bună ciorbă de burtă din Sibiu”. Un război pe care degustătorul TS trebuia să îl tranșeze cumva. Așa că festinul culinar a început cu o ciorbă de burtă. Avantaj Prima, ciorba vine la oală unde sunt liniștit două porții, ideal dacă îți e foame de ai mânca și ciorbă de burtă. Avantaj Kontiki, ciorba e mai gustoasă, mai grasă, porcesc de grasă iar fanii știu ce vorbesc (să aud un amin!). Oricum, și dacă nu primește coroniță, ciorba de burtă de la Prima e a naibii de bună. Pentru felul doi eram chitit să așez pe farfuria din față un ciolan, eram doar în dubii dacă să vină cu fasole sau cu varză. Cât m-am tot tocmit eu cu stomacul au primit vecinii de masă. Ciolanul e, de fapt, un porc. Mai miculuț, ce-i drept, dar UN PORC. Ori e ceva picior de elefant în farfuria aia, că altă explicație naturală nu găsesc. La un asemenea ciolan nici nu vreau să mă gândesc cum arăta porcul. Probabil tremura cotețul când se întorcea de pe o parte pe alta. Renunț din start la idee, totuși, să nu ne batem joc când mâncăm în oraș pe banii ziarului. Așa că aleg o specialitate de-a casei, un piept de pui umplut cu ficăței și cașcaval, luminată-mi fie alegerea. Mă oameni buni, o bunătate de numa-numa. Cașcaval cât producția Napolact într-o zi, un ficățel fraged-fraged, ce mai. Sincer, m-aș mai duce la Prima, dar mi-e teamă că iar nu nimeresc restaurantul. Și aia cu eșarfa pe ochi era doar o glumă, sper că ați înțeles-o.

Prima ministră

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2462

Comentarii

3 comentarii

Ion

Acum 14 ani

Cea mai buna ciorba de burta din Sibiu !!! Trebuia sa incerci muschiul sibian, delicios, si tiramisu la desert, sau inca o ciorba de burta, la desert ;D
Raspunde

doctor

Acum 14 ani

Bai, astia care faceti cronica gastronomica, sa cereti de la patron spor pentru boli profesionale, ca va creste colesterolu\' in interes de serviciu!
Raspunde

spike

Acum 13 ani

prima ministra Brylu se pricepe la toate: si la cronica gastronomica si la politica si la baschet si la masini si la motorete si la concerte si la carciumi si la....Daca astia sunt \"elitele\" care vin din spate, nu ne ramane decat sa..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus