Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Boc accepta compromisuri: Pe regionalizare se mai poate negocia

Membrii coaliţiei au opinii diferite privind reorganizarea administrativă, dar discuţiile vor continua, PDL fiind dispus să accepte şi amendamente astfel încât proiectul să fie finalizat, a declarat, luni seara, liderul formaţiunii democrat-liberale, premierul Emil Boc.
La nivelul Regiunii Centru, din care face parte și Sibiul, se poartă discuții privind noua capitală regională, Brașovul fiind nominalizat de guvern deocamdată. Primarul PDL din Târgu Mureș a avut în ultimele luni mai multe declarații privind posibilitatea ca orașul său să devină capitala județeleor Sibiu, Brașov, Mureș, Harghita, Alba și COvasna.
Vineri, premierul a declarat că discuţia despre regionalizare "trebuie deblocată la nivel politic", la nivelul coaliţiei de guvernare, urmând ca apoi să se stabilească modul de implementare. El a arătat că, în acest moment, decizia privind reorganizarea României nu este de natură strict tehnică, ci în primul rând politică.
Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Şcoala de vară a OTPDL, că singurul argument în favoarea comasării alegerilor ar fi dacă se va face reorganizarea administrativă a ţării, în sens contrar democrat-liberalii fiind vulnerabili.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus