Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Hidroelectrica intra pe lista companiilor cu management privat. Ce face Trihenea?

Hidroelectrica, Oltchim, Tarom şi CFR Marfă sunt companiile de stat unde atât FMI, cât şi autorităţile române au convenit până acum să numească management privat, lista finală urmând să fie definitivată până la jumătatea lunii septembrie, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale. Potrivit surselor, Ministerul Economiei a propus o listă de şapte companii care vor avea management privat, respectiv Compania Naţională a Huilei (CNH), Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), Elcen, Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Romaero şi Oltchim.
Directorul Hidroelectrica, Constantin Trihenea are trei opțiuni în aceste condiții: renunță la conducerea companiei sau candidează la concursul pentru management privat, el ca persoană fizică, sau prin firma familiei, Conelt. Potrivit Andreei Paul Vass, consilier al premierului Emil Boc, primele 7-10 companii de stat vor avea management privat şi noi membri în Consiliile de Administraţie până la sfârşitul lunii februarie a anului viitor "Listă scurtă cu propunerile de directori generali şi criteriile de selecţie pentru membrii Consiliului de Administraţie (va fi stabilită - n.r.) până la 1 decembrie 2011. Numirea managerilor selectaţi şi a membrilor Consiliului de Administraţie (se va face - n.r.) până la sfârşitul lunii februarie 2012", potrivit datelor prezentate de Andreea Paul Vass la finele săptămânii trecute.
Prima etapă a acestui proces presupune separarea funcţiei de director general de cea de preşedinte a Consiliului de Administraţie. În luna iunie, ministrul Economiei, Ion Ariton, afirma că managementul privat vor avea atât companiile profitabile, cât şi cele cu pierderi.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

callas

Acum 12 ani

deci pana acum a mers prost, hai sa-l facem pe director manager...sau alta Marie cu aceiasi palarie...dar cu salar mai mare si cu posibilitatea legala de a-si lasa firma sau firmele sa se infrupte si ele din bucate,ca doar e de la stat ! BRAVO!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus