Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Fiscul sibian, parc auto pentru doritori

Nu mai puțin de șase mașini scoate la vânzare Direcția Generală a Finanțelor Publice Sibiu, în perioada imediat următoare. Împovărați de datorii, micii întreprinzători sibieni își lasă automobilele scoase la mezat: cele mai multe sunt aproape rable. Printre cele scoase, acum, la licitație de Fisc apar însă și mașini din cele confiscate de diferitele instituții de control.
SC Westman Construct SRL, din Sibiu, a ajuns să atingă datorii de nu mai puțin de 300.000 de lei către bugetul de stat,  o sumă considerabilă având în vedere că cifra de afaceri a firmei a fost anul trecut de zero lei. Pentru această societate a depus gaj o alta, respectiv Eurojus Impex SRL, firmă de consultanță. Însă nici aceasta nu este tocmai în cel mai bun an de activitate, datoriile către bugetul de stat ajungând chiar la aproape 400.000 de lei. Pentru a recupera o parte din datorii, Fiscul sibian va scoate la vânzare, peste două săptămâni, un autoturism înregistrat pe SC Eurojus Impex SRL – este vorba de un Audi Allroad, diesel, cu motor de 2,5 litri V6. Mașina va fi vândută prin licitație, prețul de pornire fiind de 19.125 de lei, fără TVA (aprox. 5.600 de euro cu tot cu TVA). În cazul în care nimeni nu va cumpăra mașina la această licitație programată pe 28 septembrie, iar datornicii nu își vor plăti în acest timp dările, Fiscul sibian va scoateiar  la vânzare prin licitație mașina, dar la un preț redus cu 25%. Dacă nici noua licitație nu va avea succes, prețul va fi redus cu 50% la cea de-a treia acțiune de vânzare prin licitație.

Mașini confiscate

Puțin peste 58.000 de lei sunt datoriile calculate de Fisc celor de la Geronest, școală de șoferi din Sibiu. Acestei firme, Finanțele îi scot la licitație publică două autoturisme: un Peugeot din 2006, cu 80.000 de km rulați și un Renault, diesel, din 2006, cu un rulaj de 85.000 de km. Pentru Peugeot, licitația va începe de la 13.100 de lei, plus TVA, iar pentru Renault prețul de pornire a fost stabilit la 19.700 de lei. Licitația este programată pentru 19 septembrie.
În aceeași zi, la licitație vor fi scoase alte două mașini, dar care au fost trecute deja în proprietatea statului, fiind confiscate. Este cazul unui autoturism Audi A6 din 1994, cu un motor de 2,5 litri. Mașina este scoasă la vânzare cu 8.184 de lei, cu tot cu TVA.
Mult mai scump este o autoutilitare Fiat Ducato, cu un motor de 2,3 litri, produsă în 2005. Prețul de strigare, cu tot cu TVA, este de 23.188 de lei.
O zi mai târziu, pe 20 septembrie, Fiscul scoate la vânzare un VW Passat 1,9 TDI, din 1997. Prețul de strigare este de 10.644 de lei, cu tot cu TVA.
Cei interesați pot afla mai multe la telefon 0269 / 210748, interior 405.


Foto


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Florin

Acum 12 ani

Ce mai eftina masina scoasa la licitatie cat costa
Raspunde

DAN

Acum 12 ani

NU VA STRICATI OCHII CU HOTII ASTIA,,,,,,NU ARE ROST.CEL MAI BUN SAIT ,AUTOSCOUT 24.ASTI CER PE MASINI CIT PE UNA NOUA...DA. TRAIM INTRE HOTI,ADICA IN ROMANIA, BASE......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus