Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-6°C

Muzeul Brukenthal aduce la Sibiu capodopere de pictura din Gdansk

Începând de mâine, Muzeul Naţional Brukenthal va găzdui în Sala Multimedia din Casa Albastră expoziţia ”Nec Temere, Nec Timide: Capodopere de pictură din Gdansk în colecţiile Muzeului Naţional din Gdansk”, proiect finanţat de Institutul Polonez din Bucureşti.

Colecţia de pictură originară din Gdańsk, aflată în Pinacoteca Muzeului Naţional din oraş, include opere de la începutul secolului al XV-lea până în secolul al XX-lea, oferind o perspectivă inedită asupra creaţiei celor mai importanţi artişti şi tendinţe în arta locală.

Colecţia include tablouri ale unor artişti asociaţi cu oraşul Gdańsk şi ale unor maeştri străini, lucrări comandate de autorităţile oraşului, de reprezentanţi ai nobilimii şi ai straturilor inferioare ale burgheziei. Tablourile prezentate provin, în mare parte, din colecţiile antebelice ale Stadmuseum (Muzeul Municipal), înfiinţat în anul 1872.

„Nec temere, nec timide” (nici pripit, nici temător) este motto-ul oraşului Gdańsk care a fost de data aceasta exprimat şi prin pictură. În tablouri este oglindită atitudinea pragmatică a locuitorilor din Gdańsk faţă de artă, care avea să devină unul dintre elementele limbajului de glorificare a oraşului şi locuitorilor săi.

Expoziţia găzduită de Muzeul Naţional Brukenthal va fi deschisă mmarţi, 13 septembrie şi va putea fi vizitată până în data de 22 ianuarie 2012.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus