Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Sport extrem pentru mass-media sibiana

Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” din Sibiu a oferit astăzi reprezentanţilor mass-mediei sibiene oportunitatea de a lua contact cu exerciţiile fizice de rutină pe care orice pompier le îndeplineşte. Reporterii prezenţi au fost astel invitaţi să se deplaseze pe tiroliană, să urce pe coardă cu ajutorul scripeţilor sau să coboare controlat pe o funie.

Reporterul Turnul Sfatului, prezent la aplicaţie, a încercat cele căteva exerciţii puse la dispoziţie. După un instructaj făcut foarte serios de căpitanul de serviciu, reporterului nostru i-au fost pusse hamul şi casca de protecţie şi a fost îndemnat să-şi aleagă exerciţiile. Tiroliana şi coborâtul pe coardă au fost cele mai ispititoare, promiţând cote mari de adrenalină. Nu însă şi atât de uşoare precum păreau. Tiroliana a oferit o reală senzaţie şi s-a simulat astfel o procedură de salvare pe care pompierul o foloseşte în cazurile în care trebuiesc evacuate persoane aflate la înălţime. La fel şi coborâtul pe coardă, care, dealtfel mult mai solicitant decât pare la prima vedere, e folosită în a ajunge în diferite spaţii inaccesibile în mod nrml. Reporetrul nostru s-a convins astfel că a fi pompier presupune şi o temeinică pregătire fizică.

Aplicaţiile destul de solicitante reamintesc că instituţia nu se cheamă Inspectoratul Pentru Stingerea Incendiilor ci Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă. „Situaţiile cu care ne confruntăm sunt imprevizibile şi au nevoie de intervenţie rapidă a unor oameni bine-pregătiţi. Am hotărât să punem la dispoziţia mass-mediei locale posibilitatea de a lua cunoştinţă cu câteva mici exerciţii de bază pe care orice pompier trebuie să le poată rezolva” - a declarat purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Laurenţiu Atanasiu Laurențiu, prezent la aplicaţie. Evenimentul a urmărit dealtfel şi consolidarea relaţiei dintre instituţie şi media locală: „Intenţionăm prin acest eveniment să dezvoltăm o căt mai bună colaborare cu masss-media locală şi să întreţinem o relaţie cât mai fidelă înspre beneficiul cetăţeanului care trebuie informat corect”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus