Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Costul total al centurii Sibiului, raspuns final: 76.577.150,37 euro

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a răspuns interpelării deputatului Ioan Cindrea, în care acesta cerea să i se comunice costul total al centurii ocolitoare a Sibiului. Boagiu spune că centura a costat 75,577 milioan de euro fără TVA, și s-a făcut chiar economie, față de bugetul total alocat de către Comisia Europeană: 90,521 milioane euro. ”Considerăm că investiția privind Varianta de ocolire a Municipiului SIbiu la standard de autostradă este una justificată în contextul în care este parte integrată a Coridorului de Transport Pan- European IV, cu efecte benefice asupra transportului de marfă și celui de turism”, se arată în răspunsul semnat de Ministrul Transporturilor.
Premierul EMil Boc a fost informat de reprezentanții CNADNR la inaugurarea centurii că investiția a fost de 58 milioane euro fără TVA. “58 milioane de euro? Nu am crezut că este aşa scumpă!”, şi-a arătat atunci uimirea premierul Boc.
Turnul Sfatului a evaluat lucrările la centura Sibiului la peste 110 milioane de euro cu TVA, la banii acordați constructorilor, adică suma declarată de ministrul Boagiu, adăugând-se și cele 30 de milioane câștigate în instanță de către socitatea Todini. Cu toate acestea, probabil că este vorba de mult mai mulți bani, pentru că nu se pot aproxima banii acordați pentru exproprieri și nici banii dați pentru diferite proiecte și studii de fezabilitate.

 

Banii acordați contructorilor:

48,5 milioane euro fără TVA - Max Boegl - Geiger
9,6 milioane euro fără TVA - Vectra Service
Total: 58 milioane fără TVA - 72 milioane euro
22, 943 milioane euro – Todini
Total: 94,9 milioane euro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Are dreptate

Acum 11 ani

Asta e costul real dar s-a platit peste 100 milione. Restul e in vile, masini scumpe si ceva pentru campaniile urmatoare in pungulite verzi.
Raspunde

fara Pd-L

Acum 11 ani

acum au bani pentru campaniile din 2012 care or sa vina. EU SPUN LUATI TOT CE VA DAU, SUNT DIN BANII NOSTRII!!! da SA NU-I MAI VOTAM!
Raspunde

georgica

Acum 11 ani

acuma hotarati-va ori ministrul turismului Anca Boagiu ori ministrul transporturilor Anca Boagiu...ca din cate stiu eu are doar un minister...dar am uitat ca voi sunteti inapti si mai si dezinformati
Raspunde

HAHAHA

Acum 11 ani

SA TRAITI BINE! DOAR ATI VOTAT PDL
Raspunde

lulaby

Acum 11 ani

doar 9,6 milioane euro fără TVA - Vectra Service au fost alocate centurii in perioada de guvernare PDL, restul sa nu uitam ca sunt bani aruncati in vant de guvernarea PSD ca doar centura nu a fost inceputa acu 4 ani, a fost inceputa acu aprox 7 ani, iar contractul de 48,5 milioane euro fără TVA - Max Boegl - Geiger a fost semnat acu 5-6 ani, asa ca faceti calculele singuri...
Raspunde

mimi

Acum 11 ani

socialistii fac acum pe lupii moraliusti dupa ce au transferat toata averea Romaniei la ai lor acum arata cu degetul spre altii .ii mai voteaza cucu bau
Raspunde

bes

Acum 11 ani

Todini nu a primit nimic?
Raspunde

re

Acum 11 ani

Mimisor, te-ai suparat? sa traiesti bine!
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

de aici eu inteleg ca este un proiect facut perfect in tiparul romanesc: consturile de executie atat cat vine din exterior(90,5mil EUR de la UE - 94,9mil EUR oficial) iar din bugetu nostru platim viloace, campanii electorale, silicoane, etc ca sa nu urle Europa. Si uite asa toata lumea e fericita!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus