Miercuri,
15.01.2025
Cer Senin
Acum
-9°C

Johannis catre cercetatorii de meteoriti: noua nu ne-a cazut nimic din cer!

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, au luat parte în această seară la inaugurarea celei de-a 30-a Conferinţe Internaţionale de Meteori IMC 2011, eveniment anual al Organizaţiei Internaţionale de Meteori (IMO). Văzând că toţi invitaţii participanţi la conferinţă sunt vizibil încântaţi de oraş şi de ceea ce au vizitat astăzi, primarul Sibiului a profitat de ocazie pentru a-şi face puţină imagine. „Sper că veţi găsi că Sibiul merită mai mult de o vizită. Voi studiaţi obiectele care cad din cer. Sibiul nu este obişnuit ca lucrurile să-i pice din cer, a trebuit să ne descurcăm singuri pentru tot ce aţi văzut”, a spus primarul invitaţilor de peste mări şi ţări.

Analogia a fost însă continuată de Marius Ioan Piso, preşedintele Agenţiei Spaţiale Române. „Domnul primar a spus că la Sibiu lucrurile nu prea pică din cer. Dimpotrivă, aici lucrurile pleacă spre cer”, a declarat preşedintele ASR, amintind apoi de Conrad Haas şi Hermann Oberth şi de realizările lor.

Internaţional Meteor Conference (IMC) este evenimentul mondial al anului în domeniul astronomiei de meteori. Acesta se organizează în fiecare an în altă ţara, conform hotărârii Consiliului de Conducere al IMO care analizează candidaturile depuse.

La conferinţa de la Sibiu participă şi William J. Cook, specialist NASA de la Marshall Space Flight Center. Acesta a declarat că NASA urmăreşte cu atenţia astfel de evenimente “cercetările şi concluziile fiind folosite de NASA în realizarea navetelor spaţiale şi protejarea lor de meteori”.

Evenimentul are loc la Sibiu până la sfârşitul acestei săptămâni. Lucrările conferinţei se desfăşoară pe sesiuni cu tematică axată pe analiza rezultatelor observaţionale asupra curenţilor de meteori, dinamica fluxului curenţilor de meteoroizi în spaţiu, predicţii privind apariţia „ploilor” de „stele cazatoare”, influenţa curenţilor de meteoroizi asupra zborurilor spaţiale, asteroizi şi comete că surse generatoare de meteori, cratere de impact pe Terra, software şi reducere de date.   

Programul complet al conferinţei îl puteţi găsi aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

IMC

Acum 13 ani

Astazi vor continua observatiile astronomice in Piata Mare pentru publicul larg, sunteti asteptati dupa ora 20. Mai multe detalii: astronomie.ananda.ro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus