Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Jean-Claude Van Damme a ajuns la Jilava

Actorul belgian Jean-Claude Van Damme le-a povestit deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava - unde a filmat o zi, pentru lungmetrajul "Six Bullets" - cum a ajuns, dintr-un copil "cu mâini ca nişte scobitori", un star al cinematografiei mondiale.

Însoţit de doi dintre membrii staff-ului său, Van Damme i-a salutat pe cei din personalul penitenciarului Jilava, spunând "enchanté", la coborârea din maşina de golf albă, în timp ce din difuzoarele închisorii se auzeau melodii romantice, la radio. Odată intrat pe porţile pe care este pictată scena de pe afişul filmului românesc "Eu când vreau să fluier, fluier", actorul belgian a fost înconjurat de mascaţi.

Prima sa oprire a fost la sala de forţă, unde câţiva deţinuţi musculoşi şi tatuaţi l-au ascultat pe star, înainte de a se fotografia cu el. Van Damme le-a povestit acestora că şi prietenul său, Max, care era alături de el, a făcut şase ani de închisoare. La ieşirea din sala de forţă, starul le-a urat deţinuţilor baftă la antrenamente, urarea fiind primită, de unul dintre aceştia, cu un salut specific artelor marţiale.

Următoarea oprire a fost la bibliotecă, unde Van Damme s-a fotografiat alături de un bărbat corpolent, pentru ca apoi să viziteze două celule, unde s-a fotografiat cu deţinuţii.

Punctul culminant al vizitei lui Van Damme a fost la clubul penitenciarului, unde, în faţa a aproape 30 de deţinuţi aşezaţi cuminţi în bănci, actorul a povestit cum a devenit celebru.

"Nu sunt foarte bun la discursuri, dar, pentru că sunt puţin faimos, vă vorbesc aici", a spus actorul, în timp ce deţinuţilor li se traducea în limba română. "Am fost în ambele lumi", a spus actorul, asigurându-i pe deţinuţi că le înţelege situaţia.

După ce a cerut permisiunea de la un membru din personalul penitenciarului, Van Damme a făcut o caricatură "unui tip puternic", sub un puzzle cu un vapor, atârnat în faţa clasei. "I like you all", a scris Van Damme lângă caricatură.

A urmat momentul în care actorul s-a aşezat la catedră şi s-a pregătit să dea autografe pe fotografiile pregătite de personalul de la Jilava. Pentru că marker-ul nu mergea, a împrumutat un pix de la un deţinut, care a adăugat: "E de la mama". Cu pixul, Van Damme a desenat puţin păr pe pieptul bărbatului din caricatură şi s-a apucat să semneze fotografiile.

Deţinuţii i-au pus întrebări artistului, care le-a povestit despre modul în care a ajuns faimos.

 

"M-am născut foarte slab. Nici ochii mei nu erau foarte buni. Fetele nici nu voiau să mă vadă", a spus Van Damme. Inspirat din benzile desenate cu supereroi, micul Van Damme a început să facă sport, în special arte marţiale. Acesta le-a povestit deţinuţilor, care îi ascultau în tăcere povestea, cum a plecat în America şi cum a trăit în sărăcie, până a devenit celebru.

"Cred că instinctul este mai important decât orice facultate", a spus Van Damme, care i-a sfătuit pe deţinuţi să profite de perioada în care sunt încarceraţi, pentru a afla ce vor să facă în viaţă cu adevărat. "Ar trebui să fiţi psiholog aici", a spus o angajată de la Jilava, moment în care mai mulţi deţinuţi au aprobat-o.

Unul dintre deţinuţi i-a povestit lui Van Damme cum, în copilărie, şi-a rupt mâna după ce a ieşit de la un film în care juca el şi a încercat să facă aceleaşi figuri de luptă.

După ce a făcut o fotografie de grup cu cei din clasă, Van Damme a ieşit din încăpere, în aplauzele acestora.

Foto: Cătălin Abagiu / Mediafax

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus